Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc a fost externat din spital! Care este starea lui acum

Papa Francisc a fost externat din spital! Care este starea lui acum

Cum se simte Papa Francisc in urma externarii

Papa Fracisc a fost externat, din spital, miercuri, după ce a fost supus unei operații la colon, la începutul lunii iulie. Intervenția a fost una dificilă, durând trei ore, iar o parte din colon a fost îndepărtată.

Papa Francisc a fost externat din spital! Care este starea lui acum

Papa Francisc a fost externat, miercuri, de la Spitalul Universitar Gemelli din Roma, starea lui fiind una stabilă acum, după ce pe data de 4 iulie a fost operat la colon. Papa Francisc a fost transportat în condiții speciale, din unitatea medicală unde a fost operat și internat. Mai exact, a fost dus către casă într-o mașină cu geamuri fumurii, pentru respectarea integrității, aflându-se în perioada de recuperare, transmite VaticanNews.

Diverticulită este afecțiunea medicală descoperită Papei Francisc, după ce Suveranul Pontif a manifestat dureri în zona colonului. Papa Francisc a stat internat în același loc unde a fost și Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea.  Cât timp a fost internat, Papa a discutat cu pacienții, iar în timpul recitării Angelus-ului duminical, de la un balcon aflat la etajul 10, pe data de 11 iulie, i s-au alătura câțiva pacienți, în cadrul primei sale apariții publice după operație.

Foto: Papa Francisc în secția de Oncologie

În urma externării, Papa a mers la bazilica Santa Maria Maggiore unde s-a rugat Fecioarei Maria ”Salua Populi Romani”. I-a mulțumit pentru tot sprijinul acordat în această perioadă dificilă pe care a traversat-o. În jurul orei 12:00, Suveranul a sosit în Cetatea Vaticanului.

Papa Francisc în rugăciune în fața icoanei Fecioarei Maria ”Salus Populi Romani” din bazilica Santa Maria Maggiore.

Foto: Papa Francisc în timp ce se roagă

Papa a asistat la un concert în timpul internării

Marți, Papa a vizitat secția de Oncologie pediatrică, de la etajul 10 al Policlinicii ”A. Gemelli” din Roma. Aici s-a susținut un concert de către Ambrogio Sparagna și Orchestra Populară Italiană. După acest eveniment, pontiful s-a prezentat în secția de oncologie pentru a discuta cu pacienții.

Tot miercuri, 14 iulie, Papa Francisc și-a manifestat profundele regrete față de victimele incendiului la un spital din Irak. Aici s-a produs o explozie a unui rezervor de oexigen, în urma căruia au decedat cel puțin 92 de persoane și alte 100 au fost rănite. Papa Francisc a transmis o telegramă autorităților irakiene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: