Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc are probleme de sănătate! Cât timp a stat suveranul pontif în operație

Papa Francisc are probleme de sănătate! Cât timp a stat suveranul pontif în operație

Papa Francisc are probleme de sănătate! Cât timp a stat suveranul pontif în operație

Papa Francisc are probleme de sănătate! Suveranul pontif a fost operat duminică, 4 iulie, iar cum se află sub supravegherea medicilor. 

Papa Francisc are probleme de sănătate! Cât timp a stat suveranul pontif în operație

Papa Francisc a fost operat duminică, 4 iulie, din cauza unor probleme de sănătate. Potrivit primelor informații, se pare că suveranului pontif i-ar fi fost îndepărtată o parte din colon.

În aceste momente, Papa de la Roma se află sub supravegherea medicilor și va mai sta internat pentru în că 7 zile, după hemicolectomia pe care a făcut-o la finalul săptămânii trecute. Are o stare generală bună, dar va rămâne monitorizat de cadrele medicale pentru ca aceștia să se asigure că totul este bine.

Conform presei străine, Papa Francisc a ajuns la spital duminică după-amiază, cu mașina personală, însoțit doar de către șofer și de un consilier. Suveranul a suferit o hemicolectomie stângă, o procedură în care este îndepărtată o parte a colonului. A fost prima dată când Vaticanul a dezvăluit natura specifică a intervenției chirurgicale la care a fost supus Papa Francisc.

Declarația nu preciza dacă decizia medicilor de a îndepărta o parte din colon a fost luată înainte sau în timpul intervenției chirurgicale.

La operația lui Papa Francisc au luat parte 10 medici

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, 10 medici au făcut parte din echipa care l-a operat pe Papa Francisc.

Operația programată a fost pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului, o afecțiune în care pungi asemănătoare sacilor ies din stratul muscular al colonului, făcând-ul să devină îngust. Pe lângă durerea pe care o provoacă, afecțiunea, care este mai frecventă la persoanele în vârstă, poate duce la balonare, inflamații și dificultăți în mișcarea intestinului.

Este pentru prima dată când suveranul pontif se internează în spital de când a fost ales în funcție. El a mai suferit o intervenție pentru cataractă, în urmă cu doi ani.  Papa are o parte dintr-un plămân îndepărtat în urmă cu mulți ani și suferă de sciatică.

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741). De asemenea, este primul papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: