Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc, pelerinaj istoric în Irak! Suveranul pontif a aterizat la Bagdad. Video

Papa Francisc, pelerinaj istoric în Irak! Suveranul pontif a aterizat la Bagdad. Video

Papa Francisc a aterizat vineri, 5 martie, la Bagdad, în Irak. Este una dintre cele mai riscante vizite externă ale Suveranului pontif, de după alegerea sa din 2013.

Motivul acestei vizite este expus chiar de Papa Francisc, care a declarat că a simțit că e de datoria sa să facă vizita ”simbolică”, deoarece Irakul a suferit atât de mult, pentru atât de mult timp, potrivit Reuters.

Papa Francisc, pelerinaj istoric în IrakAvionul Alitalia cu care a călătorit Papa Francisc, împreună cu anturajul său și forțele sale de protecție, plus alți circa 75 de jurnaliști, a aterizat pe aeroportul din Bagdad înainte de ora locală 14.00, potrivit ultimelor informații.

Pentru a-i asigura securitatea pe toată perioada vizitei, Irakul a mobilizat mii de persoane din forțele de securitate pentru a-l proteja pe Suvernul Pontif, în vârstă de 84 de ani.

Vizita istorică vine după o serie de atacuri cu rachete și kamikaze ce au stârnit îngrijorări în privința securității lui Francisc I, potrivit presei internaționale.

Cu toate acestea, Papa Francisc s-a declarat bucuros înainte de a ateriza la Bagdad.

“Sunt bucuros că fac din nou vizite”, le-a spus Papa jurnaliștilor aflați la bordul avionului său, fiind vorba de prima călătorie externă de după noiembrie 2019.

”Aceasta este o vizită simbolică și o datorie către un tărâm care a fost martirizat pentru atât de mulți ani”, a adăugat Papa Francisc.

În turneul său, Papa va călători cu avionul, elicopterul și mașini blindate în patru orașe, inclusiv în zone unde nu pot ajunge cei mai mulți demnitari străni, cu atât mai puțin într-o perioadă așa scurtă de timp, anunță Reuters.

Potrivit programului său, Papa Francisc va ține o slujbă la o biserică din Bagdad, se va întâlni cu cel mai înalt cleric șiit în orașul Najaf din Sud.

Suveranul va merge, mai apoi, în nord, la Mosul, fostul bastion al Statului Islamic. Tot acolo, anul trecut armata a fost nevoită să golească străzile pentru vizita premierului irakian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini