Redactia.ro
Home » Știri » Papa Francisc, impresionat de o bunica din România. Tanti Anica a devenit cunoscută în toată lumea

Papa Francisc, impresionat de o bunica din România. Tanti Anica a devenit cunoscută în toată lumea

Vaticanul, casa Papei Francisc, are o nouă imagine-simbol. Episcopul Romei și papă al Bisericii Catolice a fost impresionat de bătrâna din Bacău care a ridicat un bebelușul pentru a fi binecuvântat de către Sfântul Părinte.

Papa Francisc, impresionat de o bunica din România. Tanti Anica a devenit cunoscută în toată lumea

Imaginea care a făcut înconjurul lumii vine de la Iași, unde Suveranul Pontif a fost în vizită anul trecut în luna mai. Tanti Anica, a ajuns pe coperta unei cărți de rugăciuni ce reprezintă un suvenir de suflet oferit de Papă celor care vin să îl viziteze la Palatul Apostolic din Vatican.

A fost un dar de la Dumnezeu”, așa povestește tanti Anica despre întâlnirea de anul trecut cu Suveranul Pontif. ”

Femeia de 80 de ani din Barzulesti, Bacău a relatat celor de la observatornews.ro cum s-a întâmplat ca pruncul din brațele ei să fie binecuvântat de către Papa Francisc: “Cineva a zis din spate: „Să-l ia cineva!”. Eu atunci m-am uitat în spate, nu îndrăznea nimeni. I-am zis: „Măi, fato, dă-mi-l mie dacă totuşi vrei poate să-l binecuvânteze Sfântul!„. N-am apucat bine să îl ţin în braţe că a apărut Sfântul Părinte. Eu cum l-am luat, așa m-am întors cu el, aşa am rămas cu el.

Astfel, fotografia realizată în acel moment a rămas întipărită în mintea Papei Francisc, care și-a amintit de acest lucru, la un an după această întâmplare, cu ocazia tipăririi acesteia pe o carte de rugăciuni.

Cât despre povestea bătrânei Anica, viață nu a ocolit-o de amărăciuni și momente grele. Văduva de peste 30 de ani, tanti Anica a crescut cinci copii, iar acum, o dată cu vestea că imaginea să a devenit simbol la Vatican nu face altceva decât să o convingă că acest lucru a fost un dar de la Dumnezeu. Tot tanti Anica spune că și ea are o fotografie cu Papa Francisc de la Vatican, pe care o prețuiește și o admira în fiecare zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: