Redactia.ro
Home » Știri » Pare ireal, dar este adevărat. O gara din România a fost închisă de ANPC. Care este motivul

Pare ireal, dar este adevărat. O gara din România a fost închisă de ANPC. Care este motivul

Oficialii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au luat o măsură fără precedent, închizând o gară din România, după ce controalele au relevat un pericol iminent pentru viața călătorilor din cauza stării avansate de degradare a clădirii. Decizia de închidere a fost luată după ce gara CFR din Baia Mare a fost supusă unui control riguros, declanșat de mai multe sesizări primite de la călători.

Condiții deplorabile descoperite

În urma inspecției, s-a constatat un adevărat dezastru în interiorul clădirii. Pereții ghișeelor unde se vând bilete erau afectați de scorojiți, igrasie și mucegai, iar mirosul din incinta gării era practic insuportabil. Chiar și folosirea toaletelor implica o taxă, în condițiile în care acestea se aflau într-o stare de degradare ce greu poate fi descrisă.

Refuzul de a comenta și sancțiunile aplicate

Șeful Gării CFR Baia Mare a refuzat să ofere orice declarație oficială cu privire la aceste probleme, însă autoritățile de protecție a consumatorilor au intervenit prompt. În plus față de închiderea imediată a gării până la remedierea problemelor, au fost aplicate și sancțiuni contravenționale, în cuantum de 30.000 de lei. Totodată, s-au dispus măsuri complementare pentru oprirea temporară a prestării serviciilor până când deficiențele vor fi remediate.

Reacția instituțională

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș a făcut cunoscute aceste măsuri, subliniind că intervenția vine în contextul protejării intereselor călătorilor și angajaților, oferind un avertisment puternic cu privire la standardele de calitate și siguranță care trebuie respectate în domeniul transportului feroviar.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum de 30.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, aferentă zonelor care prezintă risc pentru consumatori și angajații proprii, existând culoare pentru achiziția de bilete.„, a anunţat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: