Redactia.ro
Home » Știri » Pare un scenariu de film, dar este real! Un bărbat s-a prefăcut 34 de ani că este orb pentru a încasa o pensie de handicap. Ce a declarat după ce a fost prins

Pare un scenariu de film, dar este real! Un bărbat s-a prefăcut 34 de ani că este orb pentru a încasa o pensie de handicap. Ce a declarat după ce a fost prins

Diferența colosală între cea mai mare și cea mai mică pensie din România. Sigur nu te așteptai la asta 

Un bărbat din Torino, Italia, a fost prins după ce s-a prefăcut că este orb timp de peste trei decenii, cu scopul de a primi o pensie de handicap. Într-o fraudă care a durat 34 de ani, individul a reușit să acumuleze aproximativ 90.000 de euro ilegal.

Monitorizare discretă: Cum a fost prins în flagrant

Autoritățile au devenit suspicioase și l-au monitorizat pe bărbat, iar acesta a fost prins în timp ce se deplasa pe stradă, aparent fără dificultăți de vedere, după ce ridicase bani de la un bancomat. Descoperirea a avut loc după ce poliția a primit un pont privind activitățile suspecte ale individului.

Recuperarea sumei și acuzații penale

După descoperirea fraudelor, autoritățile au instituit sechestru pe contul bancar al bărbatului, unde s-au găsit aproximativ 90.000 de euro obținuți în mod fraudulos. Bărbatul este acum în fața justiției, acuzat de înșelăciune calificată împotriva statului. În plus, medicii care l-au declarat orb în urmă cu ani ar putea fi și ei implicați în urmărirea penală.

Cazuri similare și consecințe

Fraude de acest gen nu sunt neobișnuite, dar rămân totuși surprinzătoare prin complexitatea lor. Acestea sunt înșelătorii care nu afectează doar statul, ci și întreaga societate, deoarece sumele de bani obținute în mod fraudulos ar putea fi folosite în alte scopuri legitime. Astfel de cazuri amintesc și de alte incidente, precum cel al unei femei din Lugoj, care și-a ascuns mama decedată pentru a continua să încaseze pensia acesteia.

Cazul șocant din Lugoj: Încasarea pensiei pe seama morții

O femeie din Lugoj a ajuns sub lumina reflectoarelor după ce a fost descoperit că își ascunsese mama moartă, cu scopul de a continua să încaseze pensia acesteia.Inițial, bărbatul a obținut o adeverință medicală care atesta că suferă de probleme de vedere, astfel încât să primească o pensie de handicap. După patru ani, s-a descoperit că individul pretindea că este orb. Aceste cazuri bizare sunt des întâlnite, atât în România, cât și în alte părți ale lumii.

Este extrem de șocant când cineva își ascunde un membru al familiei care a decedat, în scopul de a continua să încaseze beneficii financiare pe seama acesteia. Astfel de practici sunt nu doar ilegale, ci și profund lipsite de etică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: