Redactia.ro
Home » Stil de viață » Parenting: de ce este importantă inteligența emoțională a copilului tău și cum poți să o îmbunătățești

Parenting: de ce este importantă inteligența emoțională a copilului tău și cum poți să o îmbunătățești

de ce este importantă inteligența emoțională

În timp ce toată lumea vorbește despre coeficientul de inteligență, trebuie să fim conștienți că mai există un tip de inteligență: cea emoțională. Părinții nu ar trebui să se ocupe de îmbunătățire a inteligenței copilului la matematică sau geografie și să lase pe dinafară inteligența emoțională. Iată ce este, de fapt, inteligența emoțională și cum o poți îmbunătăți la copilul tău.

Ce este, de fapt, inteligența emoțională

Inteligența emoțională este dobândită în familie sau, cel puțin, acolo începe. Pe scurt inteligența emoțională reprezintă capacitatea unui copil de a fii conștient de emoțiile sale și de a vorbi liber despre ele, în timp ce recunoaște și emoțiile celorlalți din jur.

Inteligența emoțională nu se bazează numai pe ce simt eu, ce știu eu, ci și pe ceea ce simt ceilalți și dacă ceea ce facem îi rănește pe ceilalți și cum putem opri acest lucru.

Un copil inteligent emoțional știe să-și gestioneze emoțiile negative  Și are un comportament rezonabil chiar și atunci când lucrurile nu arată deloc roz sau cum și-ar dori el. Dar. de ce este important să cultivăm inteligența emoțională a copiilor? Pentru că aceștia vor deveni pregătiți pentru provocările vieții datorită ei și, totodată, ea stă la baza tuturor relațiilor.

Bazele inteligenței emoționale sunt puse în familie, în copilărie, se continuă la școală, dar, de fapt, învățarea nu se termină niciodată și nu putem spune că am ajuns destul de inteligenți emoțional pentru că toate experiențele din viața noastră ne formează și ne schimbă felul în care ne raportăm inteligența emoțională.

Cum poți să îmbunătățești inteligența emoțională

Dar ce să faci ca să îi îmbunătățești copilului tău inteligența emoțională? Ei bine, atunci când face o greșeală, cel mai bine este să-i arăți empatie și să-l asiguri că toată lumea greșește Așa că nu este un capăt de lume că a greșit și el. Trebuie să căutăm împreună cu el soluții constructive ca să anulăm efecte ale acelei greșeli.

Este, de asemenea, important pentru copil să aibă curajul de a se exprima și să nu-i fie teamă că va fi pedepsit dacă va spune ceva. Puteți să organizați periodic un consiliu în familie în care să implicați copiii, iar ei să spună ce îi nemulțumește sau să contribuie la luarea deciziilor. Dacă copilul nu reușește încă să identifice singur emoțiile prin care trece, atunci puteți să-l ajutați să-l întrebați „Arăți trist”.

Este important să-l înveți pe copil că îl iubești și să fii mereu blând, în niciun caz să fii violent verbal. Acordă-le atenție emoțiilor pe care le simte copilul și ajută-l să le identifice. De asemenea, trebuie să-i câștigi încrederea, ca el să poată să vină la tine atunci când are probleme și să îți spună ce-l supără, ce-l face fericit și trebuie să fii un bun exemplu pentru el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini