Redactia.ro
Home » Știri » Părinții din Odorheiu Secuiesc știau în ce pericol învață copiii lor de zi cu zi. Mulți dintre ei au făcut sesizări în trecut, pentru a se lua măsuri

Părinții din Odorheiu Secuiesc știau în ce pericol învață copiii lor de zi cu zi. Mulți dintre ei au făcut sesizări în trecut, pentru a se lua măsuri

Imagini șocante din Harghita, unde peretele unui internat s-a prăbușit. Un copil a fost scos pe brațe de sub dărâmături VIDEO

Părinții din Odorheiu Secuiesc știau în ce pericol învață copiii lor de zi cu zi. Mulți dintre ei au făcut sesizări în trecut, pentru a se lua măsuri. Iată detaliile!

Părinții din Odorheiu Secuiesc știau în ce pericol învață copiii lor de zi cu zi

Tragedia care a avut loc în Odorheiu Secuiesc a adus în prim-plan o serie de nereguli și neglijențe care au dus la pierderea vieții unui copil și la rănirea altora. Totuși, ceea ce a șocat pe mulți a fost dezvăluirea că părinții copiilor care locuiau în internat știau în ce pericol se aflau aceștia, iar unii dintre ei au făcut sesizări în trecut pentru a atrage atenția asupra situației precare a clădirii.

Clădirea în care se afla internatul din Odorheiu Secuiesc avea peste 100 de ani și, din păcate, nu a fost supusă unei reabilitări corespunzătoare. Această problemă nu era necunoscută autorităților locale și nici părinților copiilor care locuiau acolo. Din nefericire, aceasta a devenit evidentă prea târziu, după prăbușirea unui perete, care a dus la pierderea tragică a vieții unui copil și la rănirea altora.

Cu câteva zile înainte de tragedie, un copil și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un perete care s-a prăbușit în internat. Această tragedie a adus la lumină neregulile grave care priveau construcția și reabilitarea clădirii, iar administratorul a fost reținut în urma investigațiilor. Cu toate acestea, este important de menționat că pericolul clădirii nu era o noutate pentru nimeni.

Mulți dintre ei au făcut sesizări în trecut, pentru a se lua măsuri

Părinții din Odorheiu Secuiesc știau cu toții în ce pericol se aflau copiii lor, care locuiau într-o clădire veche și nereabilitată, care reprezenta o amenințare constantă pentru siguranța și viața acestora. În perioada recentă, mai mulți părinți au făcut mai multe sesizări cu privire la starea precară a clădirii, subliniind faptul că era vorba despre o construcție veche, cu multe deficiențe.

Tragedia a pus în lumină și relatarea emoționantă a colegului de cameră al copilului decedat. Cei doi erau prieteni apropiați și se cunoșteau de mult timp. Acesta a fost ultima persoană care a vorbit cu copilul înainte ca prăbușirea să aibă loc și a descris momentele tragice în care clădirea s-a prăbușit.

„Eu am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul. La ora 15.50 eram înăuntru, la 15.52 am plecat și la și 55 deja ma sunau că ce s-a întâmplat, că s-a prăbușit căminul. Eu am gândit că a căzut ceva din perete, o întâmplare minoră, dar s-a prăbușit toată camera, nu era nimeni în cameră în afară de David, care dormea deasupra mea. (…) La urmă toți spuneau că David este înăuntru, mă gândeam că poate a adormit și nici nu putea să audă dacă a crăpat ceva, pentru că avea și căștile pe urechi.

Era un copil bun, cu suflet foarte bun! Îmi este prieten de demult, anul trecut am fost colegi de cameră, a fost un băiat foarte bun! Eu am fost ultimul care a vorbit cu el… Cum am spus, la ora 15:50 am plecat și la minutul 55 deja era clădirea căzută”, a declarat colegul său de cameră, conform antena3.ro.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: