Redactia.ro
Home » Știri » Primele imagini din interiorul internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire. Cum arată camerele în care învățau elevii

Primele imagini din interiorul internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire. Cum arată camerele în care învățau elevii

GALERIE FOTO (8) ULTIMĂ ORĂ: Primele imagini cu momentul prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc FOTO

Primele imagini din interiorul internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire. Iată cum arată camerele în care învățau elevii!

Primele imagini din interiorul internatului de la Odorheiu Secuiesc, după prăbușire

O tragedie cutremurătoare a avut loc la internatul din Odorheiu Secuiesc, unde peretele clădirii s-a prăbușit, afectând grav viața a patru elevi. Iată camerele în care se aflau acești tineri în momentul dramatic al prăbușirii! Primele imagini dezvăluie haosul și distrugerea lăsate în urmă de dezastru.

David, unul dintre elevi, se afla în dormitorul unde a avut loc tragedia. Micuțul a murit în urma impactului. În imagine, se poate vedea camera în ruină, cu tavanul prăbușit. Întreaga structură de rezistență a cedat, inclusiv acoperișul și grinzile de susținere. Pereții abia dacă se mai susțin acum. Cu siguranță, aceste imagini demonstrează amploarea dezastrului care s-a abătut asupra internatului din Odorheiu Secuiesc.

Sursa foto: Arhivă

Cum arată camerele în care învățau elevii

Investigațiile anchetatorilor au dezvăluit detalii uluitoare cu privire la modul în care s-a efectuat reabilitarea în curtea internatului. Un șanț adânc, care depășește 2 metri, a fost săpat în apropierea fundației, cu toate că nu era necesar să se ajungă la o astfel de adâncime. Acest lucru a slăbit semnificativ structura de susținere a clădirii și a dus la tragedia care a avut loc, potrivit Antena3 CNN. 

Pe lângă impresionantele imagini ale camerei distruse, informațiile adunate în urma investigațiilor arată că tragedia putea fi evitată. Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții susțin că excavarea atât de aproape de fundație a fost un factor major care a contribuit la prăbușirea peretelui. Mai mult, Ministrul Educației a declarat că internatul nu fusese supus unei expertize seismice, deși clădirea avea peste 100 de ani vechime. Toate aceste aspecte pun sub semnul întrebării atât calitatea lucrărilor de reabilitare, cât și respectarea normelor de siguranță.

În urma acestui tragic eveniment, patronul firmei care efectua lucrările de reabilitare în curtea internatului din Odorheiu Secuiesc a fost reținut pentru ucidere din culpă și riscă să fie arestat preventiv. Totodată, au fost declanșate anchete de amploare, iar autoritățile urmează să efectueze o expertiză tehnică asupra clădirii, pentru a stabili exact cauzele prăbușirii.

Este important de menționat că dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, iar cercetările sunt în curs. Se desfășoară investigații in rem pentru ucidere din culpă și trei infracțiuni de vătămare corporală din culpă. Cu toate acestea, la fața locului, nu se poate efectua o cercetare mai amplă, deoarece spațiul respectiv nu este asigurat, existând riscul producerii unei noi tragedii.

În acest moment, tragedia din internatul din Odorheiu Secuiesc este un avertisment dureros asupra necesității respectării normelor de siguranță în construcții și a calității lucrărilor de reabilitare, pentru a preveni astfel de tragedii cumplite în viitor. Este un moment de introspecție și acțiune pentru autorități, constructori și toți cei implicați în industria construcțiilor, pentru a asigura siguranța locuitorilor și a tinerilor care își petrec timpul în astfel de instituții.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: