Redactia.ro
Home » Știri » Părinții nu mai vor să-și lase copiii la școală de teama noii tulpini Covid19

Părinții nu mai vor să-și lase copiii la școală de teama noii tulpini Covid19

Elevi la scoala

Părinții nu mai vor să-și lase copiii la școală de teama noii tulpini Covid19. Apariția noii tulpini de coronavirus, din Marea Britanie, la Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2, din Capitală, creează spaimă în rândul părinților, dar și al elevilor. Unii părinți au creat, deja, o petiție prin care cer continuarea învățământului hibrid, la alegere.

Părinții nu mai vor să-și lase copiii la școală de teama noii tulpini Covid19

Părinții nu mai vor să-și lase copiii la școală de teama noii tulpini Covid19. Apariția acesteia și la noi în țară, dar și amânarea vaccinării pentru cadrele didactice creează sentimente de spaimă printre părinți. Din dorința de a-și proteja copiii, unii au creat o petiție prin care cer continuarea predării în regim hibrid ( jumătate dintre elevi acasă, iar jumătate la școală, prin rotație), la alegere. Sorin Cîmpeanu, însă, ministrul Educației, nu este de acord cu acest lucru și spune că doar elevii care vor putea să ateste prin acte medicale că sunt bolnavi și că nu se pot expune pericolului infectării, vor avea posibilitatea de a studia în regim hibrid, transmit știrileprotv.ro

„Dreptul părinților de a opta pentru școală online pe perioada pandemiei!″ se numește petiția semnată de aproape 1000 de părinți.

„Îmi este frică de coronavirus, dar coronavirusul este și o parte bună de a stă părinții cu copiii”, spune Teo, care a învățat să scrie de mână de pe internet și care nu se va prezenta la ore din 8 februarie.

Cătălina Dumitru, unul dintre cei aproape 1000 de părinți, este de părere că își va expuna întreaga familie la infectarea cu noua tulpină Covid19, din Marea Britanie.

 „E vorba și de prezența acestei noi tulpini. Ne este teamă să ne expunem copiii și întreaga familie la riscul prezenței fizice în colectivitate odată cu deschiderea școlilor. Ne vom asuma riscurile de a ține, totuși, copilul acasă, indiferent de consecințe”, spune Cătălina Dumitru, care este părinte.

 „În condițiile în care noile tulpini amenință toată Europa și peste tot se iau măsuri de restricții severe, noi suntem în contratimp. Nu înțeleg cum noi putem deschide școlile atâta vreme cât Europa le închide. Noi ne dorim ca dreptul la sănătate și învățătură să fie respectate. Ne dorim să continue sistemul hibrid, să se deschidă școlile. Cei care vor să meargă, să meargă„, mai spune și Dana Iordache, un alt părinte.

Părinții au trimis și o scrisoare deschis ministrului Educației

Cel puțin 30% dintre părinți au temeri legate de noua tulpină SARS-COV2.

”Autoritățile trebuie să audă și glasul nostru și în niciun caz să oblige părinții să-și expună copiii la virus. Cu siguranță, numărul părinților care au temeri majore se ridică la un proecent de cel puțin 30%”, a spus Zeno-Daniel Șuștac, părinte și avocat.
Reprezentanții Federației Naționale a Părinților spun că au discutat cu Sorin Cîmpeanu, dar în zadar.
„Inclusiv astăzi am avut o discuție pe tema aceasta și ministrul Educației nu dorește să dezvolte un învățământ hibrid pentru acești copii. Se vorbește de această tulpină contagioasă și toată lumea e speriată„, a mai adăugat și Iulian Cristache din Federația Națională a Părinților.

Ce spune Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, crede că prin prezența elevilor la școală se va ajunge la normalitate.

 „Nu este prevăzut nicăieri în lege, nici în Constituție dreptul de a alege cum să te prezinți la școală. Vrei normalitate? Normalitatea înseamnă prezența la școală. Gândiți-vă că dreptul la sănătate este și al elevului și părintelui și profesorului. Sunt și profesori cu certificate medicale în această situație. Neavând o rezervă de cadre medicale care să acopere nevoia, va trebui să găsim soluții pentru predarea online și în aceste cazuri”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: