Redactia.ro
Home » Știri » Parlamentul European a votat Raportul Matic. Acesta prevede, printre altele, IMPUNEREA educației sexuale obligatorii în școli

Parlamentul European a votat Raportul Matic. Acesta prevede, printre altele, IMPUNEREA educației sexuale obligatorii în școli

Parlamentul-European-a-votat-Raportul-Matic

Parlamentul European a adoptat, joi, Raportul Matic, cu 378 de voturi pentru, 255 împotrivă și 42 de abțineri. Raportul prevede, printre altele, impunerea educației sexuale obligatorii în școli, considerarea avortului un drept fundamental al omului sau dreptul bărbaților de a naște. Printrei oficialii europeni care au votat sunt și europarlamentari români, precum fostul premier Dacian Cioloș.

Parlamentul European a votat Raportul Matic. Acesta prevede, printre altele, IMPUNEREA educației sexuale obligatorii în școli

În timp ce în România se dezbate în continuare introducerea în școli, a educației sexuale, oficialii europeni au votat pentru impunerea obligativității unei asfel de ore. Mai exact, europarlamentarii au adoptat cu 378 de voturi Raportul Matic, ce conține această prevedere, dar și altele, care au stârnit controverse:

”-Avortul, “drept fundamental al omului”- Prin urmare, dreptul de a pruncucide are intaietate in fata dreptului la viata a copilului nenascut. Oricine va vorbi contra acestui “drept fundamental” sau a altor asemenea pseudo-drepturi, cum ar fi preotii si pastorii, vor suferi rigorile legii.

-Impunerea educației sexuale obligatorii, în școli, ba inca si la cei care nu sunt la scoala, din frageda pruncie. Aceasta educatie sexuala va cuprinde ideologia de gen si tot ce e asociat cu aceasta.

-Eliminarea dreptului la libertatea de constiinta a doctorilor si personalului medical, in baza caruia acestia nu fac proceduri medicale (ex. avort) care le incalca constiinta”, a scris pe facebook, europarlamentul PSD, Cristian Terheș, unul dintre opozanții Raportului Matic.

Raportul Matic: Bărbații pot naște și pot beneficia de toate serviciile aducerii unui copil pe lume

Un altă mențiune a Raportului Matic este și aceea că bărbații pot aduce copii pe lume și astfel, vor avea parte de toate beneficiile pentru a-și duce sarcina la bun sfârșit. Asta pentru ca, potrivit documentului, să nu mai existe discriminare pe criterii de identitate de gen.

”Bărbații pot aduce pe lume copii- în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen”, a mai scris Cristian Terheș pe rețelele de socializare.

USR-PLUS, de acord cu Raportul Matic

Europarlamentarii români care au votat pentru Raportul Matic sunt: Dacian Cioloș, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Dragoș Tudorache, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță, toți membri ai USR-PLUS, din grupul Renew.

Europarlamentarii români care au votat împotrivă sunt: Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Marian Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze, Iuliu Winkler.

Restul: Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Corina Crețu, Siegfreid Mureșan, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose, Dragoș Pîslaru, Adrian-Dragoș Benea și Marian-Jean Marinescu, s-au abținut, iar Claudiu Manda a fost absent.

Florin Cîțu, despre introducerea educației sexuale în școlile din România

Zilele trecute, Senatul a respins reexaminarea legii introducerii educației sexuale în școli, în mod obligatoriu, și a votat-o în forma veche, adică să se poată lua parte doar cu acordul părinților. Florin Cîțu a spus, ulterior, că de anul viitor va exista o materie similară, introdusă obligatoriu, ”Educație pentru viață”, dar care se va face cu acordul părinților. Zilele viitoare, Camera Deputaților va oferi un vot final al acestui demers.

Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia – și o vom implementa, curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației – va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. Ministrul Educației cred că o va anunța zilele următoare, deczia este luată”, a spus Cîțu la TVR 1.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: