Redactia.ro
Home » Știri » Partidul AUR cere modificarea Constituției! ”UDMR nu își are locul în Parlamentul României”

Partidul AUR cere modificarea Constituției! ”UDMR nu își are locul în Parlamentul României”

Partidul AUR cere modificarea Constituției

Partidul AUR cere modificarea Constituției pentru a interzice formațiunile politice pe criterii etnice, fiind un răspuns la afirmațiile făcute de Kelemen Hunor. 

Partidul AUR cere modificarea Constituției

Kelemen Hunor a declarat imediat după alegerile parlamentare că nu era nevoie de intrarea unui partid ca AUR în Parlament.

”Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”, a declarat Kelemen Hunor.

În urma acestor declarații, partidul AUR cere modificarea Constituției și consideră ca find „absurde” acuzațiile lui Kelemen Hunor. Potrivit unui comunicat transmis de copreședintele AUR, George Simion, partidul se opune funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice.

”UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, afirmă copreședintele AUR George Simion, potrivit Digi24.

Cum a apărut partidul AUR

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid politic din România, înființat în septembrie 2019 de către George Simion, un activist care a candidat în același an la alegerile europarlamentare sub sloganul ”România Mare în Europa”.

Partidul AUR, care promovează unirea Basarabiei cu România, ar putea fi marea surpriză a alegerilor parlamentare din 2020, obținând, conform rezultatelor exit-poll CURS Avangarde, mai multe voturi decât partide consacrate precum Pro România și PMP. Acum, partidul AUR cere modificarea Constituției.

AUR este un partid conservator, patriot, naționalist și unionist. Programul său politic se axează pe ”familie, patrie, credință și libertate”. Co-președintele și fondatorul AUR, George Simion, a spus duminică seară, după închiderea urnelor, că partidul său nu își va trăda alegătorii.

”Nu o să vă dezamăgim, nu o să trădăm, nu o să intrăm în niciuna din variante în vreo coaliție de guvernare. Suntem oamenii care am promis că nu vedem nicio diferență între partidele lui Klaus Iohannis şi partidele lui Marcel Ciolacu”, a declarat Simion.

Membrii sau simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor s-au remarcat, în special în ultima perioadă, printr-o prezență extrem de vocală în social media. Cel mai recent exemplu l-a reprezentat scandalul din jurul pelerinajului la peștera Sf. Andrei și a sfidării autorităților de către IPS Teodosie, când avocata sa, Diana Șoșoacă Ivanovici, aflată pe primul loc la Senat pe listele AUR de la Iași, a declarat că „și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”. Acum, partidul AUR cere modificarea Constituției.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: