Redactia.ro
Home » Știri » Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru românii care trăiesc în afara țării

Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru românii care trăiesc în afara țării

Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru românii care trăiesc în afara țării

Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru românii care trăiesc în afara țării. Dat fiind faptul că duminică, 22 august, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește „Duminica migranților români”, Preafericitul Daniel le-a transmis un mesaj de binecuvântare tututor românilor din diasporă.

Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru românii care trăiesc în afara țării

Patriarhul Daniel, mesaj de binecuvântare pentru românii care trăiesc în afara țării. În ultimii ani, milioane de români au ales să plece din țară pentru a-și crea un trai mai bun în alte țări. În prezent, numărul cetățenilor români plecați în afara țării este estimat la zece milioane.

Șase milioane de români au ales să trăiască în comunitățile istorice și tradiționale din țarile aflate în vecinătatea României. De asemenea, patru milioane de români trăiesc în comunitățile bisericești din diasporă. Pentru că duminică, pe 22 august, Biserica Ortodoxă Română, sărbătorește „Duminica migranților români”, Patriarhul Daniel le-a transmis un mesaj tututor românilor plecați în străinătate. Patriarhia României anunță că sprijină eforturile românilor ortodocși stabiliți pentru o anumită perioadă de timp sau definitiv în străinătate, pentru păstrarea identității lor religioase, etnice, culturale și lingvistice.

Cu multă dragoste părintească, îi îndemnăm pe românii care trăiesc departe de țară să rămână permanent în contact cu cei dragi rămași acasă. De asemenea, îi sfătuim pe credincioșii ortodocși din țară și din străinătate să prețuiască familia – constituită din bărbat, femeie și copii –, deoarece familia binecuvântată de Dumnezeu reprezintă spațiul intim cel mai de preț în care se exprimă iubirea conjugală, dar și dragostea părintească, filială și frățească. Tuturor le adresăm îndemnul de a educa generația tânără în duhul iubirii de Dumnezeu, de Biserică și de neam, și de a le cultiva copiilor și tinerilor virtuțile creștine esențiale: credința, speranța și iubirea de Dumnezeu și de semeni”, transmite Patriarhul Daniel.

Au fost înființate parohii și eparhii noi pentru credincioșii români ortodocși din Basarabia, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Europa Centrală și de Nord, Europa Occidentală și Meridională, Australia și Noua Zeelandă. De asemenea, au fost înființate și reprezentanțe și comunități ortosoxe românești în Siria și Liban, Cipru, Turcia, Africa de Sud, Japonia, Croația, Slovenia, Emiratele Arabe Unite/Dubai.

Sfaturile românilor din diasporă pentru tinerii care vor să plece în străinătate

Deși pare surprinzător, viața în străinătate nu este mereu roz, iar acest lucru îl confirmă românii care trăiesc în toate colțurile lumii. Într-o dezbatere de pe o rețea socială, iscată de întrebarea „Cum este viața peste hotare?”, românii din diasporă le-au oferit sfaturi tinerilor care vor să părăsească România pentru a lucra în străinătate. „Dragii noştri tineri, puneţi în valiză cei 7 ani de acasă, multă răbdare şi respect, putere de muncă şi trebuie să ştiţi că nimeni nu îţi oferă nimic gratis! Banii se câştigă prin sudoarea frunţii, strâns din dinţi şi lacrimi!! Lăsaţi telefoanele şi tehnologia acasă!! Trebuie omenie, educaţie şi muşchi”, este unul dintre mesaje.

Un alt român plecat din România, susține că începutul este greu, dar este foarte importantă păstrarea integrității și a demnității. „Pregăteşte-te psihic foarte bine, poate fi extrem de greu la început, dar cu siguranţă vei reuşi atâta timp cât nu îţi pierzi integritatea, demnitatea, cuvântul pentru nimic în lume! Dincolo nu există noroc, există doar reuşită pe merite proprii! Succes şi orice s-ar putea întâmpla în afară, fă orice să te întorci cu capul sus în ţară! Succes!”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: