Redactia.ro
Home » Știri » Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe după incendiul de la Matei Balș: „Traversăm încă o perioadă critică…”

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe după incendiul de la Matei Balș: „Traversăm încă o perioadă critică…”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a transmis vineri un mesaj de condoleanțe și de consolare în urma incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe după incendiul de la Matei Balș

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe după incendiul de la Matei Balș. Preafericitul Părinte a subliniat că traversăm o perioadă critică  marcată de pandemia de coronavirus.

,,Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din spitalul „Matei Balș” din București, în dimineața zilei de  vineri, 29 ianuarie 2021, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 pacienți și alți 102 au fost evacuați.

În aceste momente pline de suferință și tulburare pentru familiile îndoliate, dar și pentru noi toți care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi.

Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, este mesajul integral al Patriarhului Daniel, transmis printr-un comunicat.

 

Cinci pacienți au murit în incendiul Matei Balș

Un incendiu de amploare a izbucnit vineri dimineață la Institutul ”Matei Balș” din Capitală. Peste 100 de pacienți au fost evacuți, iarla fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei pacienți infectați cu SARS-COV-2 au fost găsiți carbonizați, în timp ce o altă persoană a fost declarat decedată la scurt timp de la producerea incendiului. O a cincea victimă a fost găsită ulterior decedată în baie, carbonizată., a precizat Ministrul de Interne, Lucian Bode. Ministrul nu a precizat dacă etse vorba despe un pacient sau despre o altă persoană.

Peste 100 de pacienți internați au fost evacuați din pavilionul afectat de flăcări. Mai bine de 50 de persoane au fost mutate la alte spitale din București, iar starea lor de sănătate este evaluată acum de medici.

102 persoane au fost evacuate de la Matei Balș, astfel 53 au fost transferate la alte spitale bucureștene, în timp ce alte 49 au rămas la Institutul Matei Balș din Capitală, dar au fost mutate în alte pavilioane. Mulți pacienți au fost transferați la secția de Terapie Intensivă pentru că au nevoie de oxigen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: