Redactia.ro
Home » Știri » Patriarhul Daniel s-a vaccinat. A confirmat că și-a făcut ambele doze, încurajându-i pe români să respecte îndrumările Guvernului

Patriarhul Daniel s-a vaccinat. A confirmat că și-a făcut ambele doze, încurajându-i pe români să respecte îndrumările Guvernului

Zi importantă pentru toți credincioșii! Preafericitul Părinte Daniel împlineşte 72 de ani. Program special la Patriarhia Română

Încă de la izbucnirea pandemiei, poziția Bisericii față de situația din țara noastră a fost una incertă. În contextul în care populația României s-a împărțit în două categorii, cei care au respectat măsurile și sfaturile medicilor și ale Guvernului și cei care au refuzat să creadă în existența virusului, îndemnul oficialilor clerului pentru vaccinare a întârziat să apară. Totul s-a schimbat însă în decursul zilei de miercuri, când Patriarhul Daniel a anunțat în mod oficial că s-a vaccinat.

Poziția Patriarhiei Române față de vaccin a fost incertă

Populația din România a trecut prin momente foarte dificile din cauza pandemiei, acest fapt fiind cauzat atât de numărul de infectări în creștere, cât și de reticența față de îndrumările specialiștilor în acest sens. Dacă în alte țări din Europa procesul de vaccinare a fost acceptat cu încântare de oameni, acest lucru nu s-a întâmplat și în țara noastră. Spaima instaurată în sufletele oamenilor și-a spus cuvântul, iar ideile conspiraționiste care au devenit tot mai populare nu au făcut decât să înrăutățească situația.

În rândul oficialilor Bisericii, situația nu a fost diferită. Dacă reprezentații Guvernului au făcut primul pas spre vaccinare și au îndemnat oamenii să le urmeze exemplul, acest lucru nu s-a întâmplat și în lăcașele de cult ortodoxe. Mulți dintre preoți au fost reticenți în a-și exprima părerea, în timp ce alții și-au îndemnat enoriașii să se opună procesului de imunizare.

O declarație oficială din partea Patriarhiei Române în acest sens s-a lăsat așteptată în tot acest timp. Patriarhul Daniel i-a sfătuit pe oameni să respecte sfatul medicilor, însă nu s-a pronunțat niciodată în ceea ce privește poziția Bisericii față de vaccin.

Patriarhul Daniel s-a vaccinat

Vizita acestuia în Parlament, unde a participat la ședința solemnă care a fost organizată cu ocazia Zilei Naționale a schimbat însă această situație. Cum Certificatul Verde a devenit obligatoriu pentru accesul în instituțiile publice, ziariștii și-au exprimat curiozitatea în ceea ce privește poziția Patriarhului Daniel. Acesta a declarat că s-a vaccinat cu ambele doze, cu toate că a preferat ca detaliile să rămână confidențiale.

Discuția purtată de reprezentanții presei și patriarh a fost publicată de Pro TV, care a oferit în mediul online și filmările din ziua reprectivă.

Jurnalist: V-ați vaccinat? Sunteți vaccinat?

Patriarhul Daniel”Sigur, ne-am vaccinat. Gata.”

Rugat să dea un sfat enoriașilor români, Patriarhul Daniel și-a păstrat însă aceeași poziție ca până acum. A evitat să-i îndemne direct pe credincioși să se vaccineze, cu toate că i-a îndrumat să respecte sfaturile oferite de cadrele medicale.

Jurnalist: Ce sfaturi aveți pentru enoriași?

Patriarhul Daniel: ”Sfatul medicilor.”

Jurnalist: Dumneavoastră v-ați vaccinat cu ambele doze? Doza dublă?

Patriarhul Daniel: ”Nu vă spun nimic, pentru că datele sunt confidențiale. (…) Poziția oficială a Bisericii rămâne aceeași. Să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie.” 

Jurnalist: Care este opinia dvs. personală…

Patriarhul Daniel: ”Nu avem opinie personală.”

Biserica îi încurajează pe români să respecte îndrumările Guvernului

Ulterior, a apărut și declarația oficială a Bisericii legată de acest aspect. Oficialii susțin vaccinarea și sunt de acord cu sfaturile medicilor din România.

Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis ulterior și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, citat de Hotnews.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: