Redactia.ro
Home » Știri » Patrick, fiul Elodiei Ghinescu a luat o decizie radicală. „A existat o astfel de cerere formulată”

Patrick, fiul Elodiei Ghinescu a luat o decizie radicală. „A existat o astfel de cerere formulată”

GALERIE FOTO (5) Patrick, fiul Elodiei Ghinescu a luat o decizie radicală

Patrick, fiul Elodiei Ghinescu a luat o decizie radicală. Cazul Elodiei Ghinescu a șocat o țară întreagă. Avocata a dispărut de acasă în anul 2007, iar de atunci nimeni nu a aflat nimic despre ea. Totuși, fiul său Patrick, care a ajuns la vârsta de 15 ani a decis să recurga la un gest șocant pentru a scăpa de această povară.

Patrick, fiul Elodiei Ghinescu a luat o decizie radicală. „A existat o astfel de cerere formulată”

Patrick, fiul Elodiei Ghinescu a luat o decizie radicală. Dispariția Elodiei Ghinescu a șocat o țară întreagă în urmă cu 13 ani, după ce avocata nu a mai fost găsită nici până în ziua de azi. Soțul acesteia, Cristian Cioacă, este suspectul principal în dispariția avocatei, acesta fiind condamnat la închisoare. Cel rămas în urmă a fost fiul celor doi, Patrick, care este în grija surorii lui Cristina Cioacă. În vârstă de 15 ani, Patrick a luat o hotărâre șocantă. După condamnarea tatălui său, fiul ELodiei a solicitat în instanță schimbarea numelui de familie.

Astfel, Patrick nu mai dorește să poarte nici numele mamei sale și nici al tatălui său. Referitor la acest lucru, avocata familiei Ghinescu a declarat că acest tertip la care ar fi recurs sora lui Cristian Cioacă nu va fi suficient pentru ca Patrick să nu mai poarte numele ELodiei. ”Am sunat la Primăria Albota, unde practic copilul locuiește cu sora lui Cristian Cioacă și ni s-a confirmat faptul că a existat o astfel de cerere formulată de către sora lui Cristian Cioacă.Dumnaei este tutorele copilului în acest moment. Ar fi formulat o astfel de cerere pentru ca micuțul să nu mai poarte numele de Cioacă și să poartă numele Ene. Faptul că i-a schimbat numele nu-l ajută pe copil”, a declarat Crina Radu.

Dispariția Elodiei a șocat o țară întreagă

Cazul Elodiei Ghinescu, cu siguranță este cunoscut de fiecare român. În 2007, în noaptea de 29 spre 30 august, Elodia Ghinescu a dispărut, după ce au avut loc câteva certuri cu soțul său, Cristian Cioacă, polițist de profesie. Se pare că scandalul a pornit de la infidelitate. Polițistul i-ar fi aplicat soției sale mai multe lovituri, după care ar fi dus-o în baie și a tranșat-o pentru a-i ascunde corpul mai ușor. Cazul a deschis o lungă anchetă a poliției și procuraturii, fiind puternic mediatizată în presă.

După șapte zile de la dispariție, Cristian Cioacă a mers la Poliție pentru a declara dispariția soției sale. La 18 septembrie s-a început urmărirea penală față de Cristian Cioacă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, reținându-se că în acea noaptea și-ar fi ucis soția. Pe 8 octombrie au fost găsite pe fundul unei râpe, uniforma murdară a lui Cioacă, câteva fotografii cu Elodia și fiul său și o pereche de mănuși cu urme de sânge. Toate aceste i-au aparținut lui Cristian Cioacă. Cu toate suspiciunile de vinovăție, Cioacă nu a fost arestat din cauza lipsei de proba principală, și anume cadavrul Elodiei Ghinescu.

În același timp, echipele de investigații ale OTV au defășurat anchete jurnalistice care au sugerat că avocata nu ar fi fost ucisă, ci ar fi dispărut deoarece organele urmau să o ancheteze într-un dosar de evaziune fiscală. În 2009, Elodia Ghinescu a fost oficial declarată dispărută, acesta fiind primul pas spre declararea decesului,iar pe 2 iulie 2013, Cristina Cioacă a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare.