Redactia.ro
Home » Știri » Patru mari capitale europene, în vizorul ISIS. Moscova a fost doar începutul 

Patru mari capitale europene, în vizorul ISIS. Moscova a fost doar începutul 

ISIS

Atentatul terorist din capitala Rusiei a fost revendicat de ISIS, lăsând în urmă un număr tragic de victime și un climat de frică și incertitudine. Deși inițial au existat îndoieli cu privire la identitatea atacatorilor, autoritățile ruse au confirmat ulterior că aceștia erau radicalizați și aveau legături cu organizația teroristă.

Patru mari capitale europene, în vizorul ISIS

După ce o unda de șoc care a cutremurat Moscova în urma atacului terorist la un mall, Europa se confruntă acum cu întrebarea crucială: „După Moscova, care e următoarea?” Gruparea teroristă ISIS, responsabilă pentru acest atac, pare să fi trasat deja o listă a potențialelor ținte, cu patru dintre cele mai mari capitale europene în vizorul său: Roma, Paris, Madrid și Londra.

Amenințarea următoarei capitale europene a fost subliniată prin intermediul unui mesaj publicat de canalul media afiliat ISIS, Al Battar, care a inclus o fotografie cu numele mai multor orașe europene, însoțit de întrebarea retorică: „După Moscova, care e următoarea?”

Franța a reacționat rapid

În acest context, Franța a reacționat rapid și a ridicat nivelul de alertă la cel mai înalt nivel posibil, într-un efort de a contracara amenințarea teroristă care planează asupra țării. Decizia a fost luată în urma unei reuniuni a consiliului de apărare și securitate convocată de președintele Emmanuel Macron, dat fiind că ISIS a revendicat atacul din Rusia și a emis amenințări la adresa Franței.

Sistemul de alertă de securitate națională al Franței, cunoscut sub numele de Vigipirate, a fost setat la nivelul maxim, ceea ce implică o mobilizare excepțională a resurselor și o intensificare a măsurilor de securitate în întreaga țară. Această acțiune are ca scop protejarea cetățenilor și prevenirea unui posibil atac terorist pe teritoriul francez.

„Dat fiind faptul că Stat Islamic a revendicat atacul (din Rusia) şi creşterea ameninţărilor care planează asupra ţării noastre, noi am decis să creştem nivelul sistemului Vigipirate la cel mai înalt nivel: urgenţă de atentat”, a spus Attal, potrivit observatornews.ro.

În timp ce autoritățile ruse continuă să investigheze și să interogheze suspecții implicați în atacul din Moscova, Europa se confruntă cu o amenințare iminentă și reală. În fața acestui context tensionat, statele europene trebuie să coopereze strâns, să întărească măsurile de securitate și să rămână vigilente pentru a proteja cetățenii împotriva terorismului și extremismului violent.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: