Redactia.ro
Home » Știri » Patru medici de la Institutul „Marius Nasta”, reţinuţi! Unul dintre ei ar fi cerut geaca unui pacient, altul ar fi pretins ceva la portbagaj

Patru medici de la Institutul „Marius Nasta”, reţinuţi! Unul dintre ei ar fi cerut geaca unui pacient, altul ar fi pretins ceva la portbagaj

Angajații din spitale, care primesc șpagă ar putea rămâne fără contract de muncă. Ministrul Sănătății analizează această situație

Scandal la Spitalul Marius Nasta, din Capitală. Patru medici, chirurgi cunoscuți și rezidenți, au fost reținuți după ore în șir de audieri și percheziții.

Alte cadre medicale au primit control judiciar.

Ar fi pretins bani de la pacienţi

Procurorii și polițiștii au aflat că încă de anul trecut mai mulți medici rezidenți, chirurgi și anesteziști ar fi luat mită de la pacienți pentru a face controale înainte de operații, după operații, dar și pentru a face intervenții chirurgicale.

Ce măsuri au luat procurorii: nouă persoane au fost implicate, patru medici, printre care și doi medici chirurgi cunoscuți, profesori universitari la UMF Carol Davila, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar doi rezidenți au fost reținuți alături de el, patru cadre medicale au primit control judiciar, iar un altul nu a fost găsit, pentru că ar fi în concediu.

Cum se oferea şpaga?

Când un pacient îi mulțumește unuia dintre doctorii vizaţi pentru că-l va opera, cadrul didactic îi bagă textul „lăsați, că am portbagajul plin de mulțumiri” și omul se simte și sare cu plicul. Medicul respectiv nu ar fi un tarif fix, mulțumindu-se cu oricât îi dă pacientul: chiar și 2.000 de lei, scrie curentul.info.

Un alt medic vizat de anchetă ar fi avut alt mod de operare: s-ar fi uitat cât e pensia omului din cupon și ar fi cerut de la obraz trei pensii. Într-o zi, un amărât care avea o geacă frumușică de la „ajutoare” i-a zis, „domnule doctor nu am bani”.

Medicul respectiv nu s-ar lăsat impresionat și i-a cerut omului geaca, deși era mult prea mică pentru el, mai scrie sursa amintită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: