Redactia.ro
Home » Stil de viață » Patru moduri prin care se gătește sparanghelul

Patru moduri prin care se gătește sparanghelul

Cum se gateste Sparanghelul

Sparanghelul este una dintre cele mai sănătoase legume care există, chiar dacă ea este de cele mai multe ori evitată. Iată cum se poate găti, de fapt, sparanghelul simplu și ușor, pentru un rezultat de excepție!

Cum să gătești sparanghelul. Așa iese cel mai bine

Este bogat în vitamine și minerale esențiale, cum ar fi fierul, potasiul, cuprul sau seleniul și are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră.

Dacă până acum te fereai de sparanghel pentru că nu știai cum să îl gătești, în acest articol vei afla cum iese el cel mai bine.

Sparanghelul ajută organismul să elimine sarea și fluidele în exces previne formarea pietrelor la rinichi. Sparanghelul este foarte bun și dacă vrei să slăbești pentru că el are 11 % din necesarul zilnic de fibre. O porție de sparanghel are doar 40 de calorii.

De asemenea, dacă mâncăm regulat sparanghel ne putem îmbunătății vizibil funcționarea organismului.

Cum alegem sparanghelul? Sparanghelul trebuie să fie de verde deschis atunci când ne alegem de la magazin și să aibă nuanțe de violet spre vârfuri. Tulpinile trebuie să fie ferme și încă un sfat de la bucătari ar fi să alegem sparanghelul cu tulpini cât mai subțiri acestea fiind mai fragede.

Cum putem găti sparanghelul. Iese delicios

Înainte de a afla cum să îl gătim, trebuie să știm și ce valori nutriționale are, de fapt, sparanghelul. Acestea sunt valorile pentru 100 de grame:

11 calorii; 2 mg; 1,6 glucide; 0,2 grăsimi g; 0,4 sare; 3,3 g carbohidrați; 1,2 mg fier; 25 mg calciu; 77 mg fosfor; 18 mg vitamina C; 0,21 mg vitamina B1; 0,29 mg vitamina B2; 1 mg vitamina B3.

Putem găti sparanghelul prin blanșare. Punem apă într-o tigaie mare și o fierbem. Punem sparanghelul în apa fiartă și îl lăsăm acolo timp de unu sau două minute, după care îl scoatem și îl punem într-un bol plin cu apă foarte rece pentru că acesta să-și mențină culoarea vie de verde.

Putem pregăti sparanghelul și pe grill. Punem o tigaie grill pe foc și atunci când este fierbinte punem sparanghelul, alături de un strop de ulei de măsline, sare grunjoasă și piper negru. Trebuie să întoarcem sparanghelul din când în când și durează cam unu sau două minute să se fac.

Putem găti sparanghelul și la aburi. Punem într-o oală un litru de apă și o lăsăm să fiarbă. Punem deasupra o sită, sparanghelul și capacul. După ce au trecut cam trei minute putem să-l scoatem pe o farfurie.

Putem face sparanghelul și la cuptor. Pe o tavă de copt punem sparanghelul alături de condimentele care ne plac și îl pune la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul trebuie preîncălzit la 220 de grade.