Redactia.ro
Home » Stil de viață » Top trei cele mai bune garnituri pentru pește. Merg mână în mână cu orice tip de pește

Top trei cele mai bune garnituri pentru pește. Merg mână în mână cu orice tip de pește

garnituri pentru pește

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente și ar trebui să îl introducem mai des în dieta noastră. Unul dintre motivele pentru care poate nu consumăm pește așa des este că nu știm că ce garnitură să îl servim. Iată așadar câteva rețete de garnituri peste pește, care se potrivesc de minune!

Rețete de garnituri pentru pește. Ce complimentează perfect acest tip de carne

Putem pregăti o garnitură mediteraneeană de pește. Tăiem în cubulețe patru roșii mari, punem peste ele usturoi pisat, din patru căței, zece frunze de busuioc, sare, piper, nucșoară și niște ulei. Le amestecăm și le lăsăm să se întrepătrundă până e gata peștele.

Putem face și sparanghel la cuptor. Începem prin a pune niște pâine la cuptor, pe care apoi o sfărâmăm. Punem sparanghelul la cuptor, îl condimentăm cum ne place și îl lăăsm să se gătească pentru 15 minute. Apoi, punem pâinea deasupra. Este garnitura perfectă pentru pește.

Care este cea mai bună garnitură pentru pește, potrivit nutriționiștilor

Nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că peștele se potrivește cel mai bine cu cartofi, după cum este tradiția britanicilor de a consuma deja celebrele „fish and chips”. De asemenea, el spune că peștele poate fi mâncat cu mămăligă, dar și cu varză sau orez.

„Garnitură consacrată pentru peste sunt cartofii fierți sau la cuptor. Dacă te iei după obiceiurile anglo americane regulă e peste și cartofi prăjiți (fish& chips) În tradițiile românești orice tip de peste, de la saramură la peștele prăjit, merge perfect cu mămăligă. Popoarele germanice pun peștele lângă varză, bucătăria mediteraneeană îl combină cu orice legumă la grătar, asta dacă nu vorbim de paște cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similară pe baza de peste crud”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic.

Cu ce trebuie să mâncăm peștele

Mai mult, Mihaela Bilic spune că peștele ar trebui asociat cu produse cu amidon, pentru că acestea îl completează perfect.

„Un lucru e sigur, peștele e o proteină similară cărnii și, pentru că nu are deloc glucide (carbohidrați), trebuie asociată cu produse cu amidon (cartof, mazăre sau fasole boabe, orez, mămăligă, paște sau banală pâine) în cantitate mică (2-3 linguri) Orice altă legumă folosită la garnitură e binevenită, iar porția poate fi mai mare, măcar de dimensiunea bucății de peste: fasole verde, varză, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel”, a mai spus specialista.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: