Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de pește la cuptor. Ce ingredient special nu trebuie să lipsească ?

Rețetă de pește la cuptor. Ce ingredient special nu trebuie să lipsească ?

Pește la cuptor. Ce ingredient special nu trebuie sa lipsească

Peștele este alimentul  recomandat de toți nutriționiștii datorită multiplelor sale beneficii pe care acesta le are. El este prietenul de nădejde al doamnelor aflate la diete sau tuturor celor care își doresc să aibă o alimentație destul de echilibrată.

În goana  în care trăim cu toții în ziua de azi, gătitul nu își mai găsește loc printre activitățile noastre de zi cu zi. Lipsa timpului ne împinge să apelam de fiecare dată la mâncare nesănătoasă de tip junk food și astfel apar kilogramele în plus pe care cu toții le detestăm.

Dar tocmai de aceea putem apela la pește care pe lângă toate calitățile sale nutritive acesta se poate găti foarte repede și simplu iar rețetele sunt vaste. Mai jos îți punem o rețetă delicioasă de pește la cuptor.

Ingrediente:

  •  1.5 kg peşte proaspăt
  •  1 lămâie
  •  4-5 linguri ulei
  •  Ingredientul secret
  •  1-2 cepe
  •  3-4 căţei de usturoi
  •  1-2 foi dafin
  •  1 lingura pastă de roşii
  •  sare, piper
  •  piper boabe

Mod de preparare al peștelui la cuptor:

Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, dacă nu este curățat deja, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă cu șervețele de hârtie absorbante, apoi se crestează la 1-2 cm. Peștele curățat și uscat se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece timp de 15 minute.

Între timp cupotorul se încălzește.

Ceapa şi usturoiul se toacă în bucăți mai mari şi se pun într-o tavă unsă cu ulei pentru a fi singuri că peștele este așezat pe un pat de mirodenii ce-i dau un gust desăvârșit. Deasupra se pun bucăţile de peşte, care se stropesc cu ulei pentru căpătarea unei cruste aurii. Se adaugă sucul de roşii diluat cu puţină apă, câteva boabe de piper, sare şi foaia de dafin.

Ingredientul special se adaugă peste pește și se lasă la cuptor 45 de minute. Regulat peștele se scoate din cuptor și se unge cu sosul din tavă pentru a se pătrunde mai bine.

 

Ingredientul secret

Vinul alb este ingredientul minune ce nu trebuie să lipsească iar acesta nu trebuie să lipsească. El îi îmbunătățește aroma peștelui care ne face mai mult decât fericite papilele gustative. Nu este nevoie de mai mult de 250 ml de vin alb, dar cel mai important este ca vinul ales să fie unul bun și de calitate, în niciun caz nu folosiți un vin pe care nu l-ați consuma, nu este recomandat ca acesta să aibă o calitate inferioară.

Un alt aspect al ingredientului special este cel legat de sănătate, există foarte multe rețete unde puteți înlocui cu succes maxim jumătate din cantitatea de ulei folosită, înlocuind-o cu vin. Veți obține astfel mâncăruri mai ușoare și în același timp veți avea șansa să improvizați asupra rețetelor arhicunoscute.

Rețeta de pește la cuptor este gata și se poate servi împreună cu o garnitură de legume sotate sau chiar cartofi condimentați la cuptor iar lămâia nu trebuie să lipsească de lângă pește.

Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: