Prăjitura Krantz este una la mare căutare. Dacă ați dorit să o încercați, dar nu ați avut ocazia până acum, vă oferim cea mai simplă rețetă de prăjitură Krantz, pe care o puteți face pentru cei dragi vouă.
Amestecul de nucă și caramel este unul irezistibil, iar alături de crema fină și de foile fragede, prăjitura Krantz devine una datorită căreia vei primi numai complimente!
De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura Krantz
Pentru foi
10 albușuri
1 vârf cuțit sare
200 g zahăr
300 g nuca măcinată fin
100 g făină
Pentru crema
10 gălbenușuri
300 g unt gras 80% – moale / la temperatura camerei
150 g zahăr
1 linguriță pastă vanilie / esență naturală de vanilie
100 g nuca măcinată
Pentru Krantz:
100 g miez nuca
100 g zahăr
Prăjitură Krantz, un desert care merită încercat
Cum se fac foile de la prăjitura Krantz
Pentru foi, începem cu albușurile care trebuie bătute spumă alături de un praf de sare.
După aceea, adăugăm treptat zahărul și când acesta s-a topit punem și nuca.
Apoi, trebuie să punem făina, treptat, pentru a nu avea cocoloașe.
Punem jumătate de compoziție într-o tavă, pe care trebuie să o dăm la copt pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Procedăm la fel și cu cealaltă compoziție, pentru a avea și cea de-a doua foaie.
Cum se face crema de la Prăjitura Krantz
Pentru crema de prăjitură, frecăm gălbenușurile cu zahăr și le punem pe bain marie. Trebuie să amestecați încontinuu, timp de cinci sau șase minute, până când crema începe să devină groasă.
Când luăm crema de pe foc, ea trebuie să aibă consistența unei smântâni groase, iar apoi adăugăm păstaia de vanilie.
Untul trebuie mixat până devine o spumă și trebuie să îl adăugăm în crema noastră făcută din gălbenușuri. Apoi, punem în cremă nucile pisate.
Ultimul pas este să facem nucile caramelizate: punem zahărul în cratiță, iar când are culoarea caramelului punem nucile.
Punem cremă pe fiecare strat de foi, iar pe ultima dintre ele adăugăm nucile caramelizate.