Redactia.ro
Home » Știri » Rețetă de clătite cu carne. Preparatul care îmbină desertul cu aperitivul

Rețetă de clătite cu carne. Preparatul care îmbină desertul cu aperitivul

clătite

Clătitele sunt un desert perfect, rapid și ușor de făcut, dar acestea pot fi transformate foarte ușor într-un preparat sărat. Tot ce avem de făcut este să adăugăm un amestec delicios de carne și masa este gata!

Cum se prepară clătitele cu carne

Pentru această rețetă de clătite, aveți nevoie de niște ingrediente simple, pe care le aveți cu siguranță deja în casă.

Ingrediente clătite
2 ouă
250 g făină
70 ml ulei
500 ml lapte
sare
Ingrediente sos de carne

700-800 g carne tocată
o ceapă
un morcov
o felie de țelină
o cană roșii pasate
o cană/două supă de carne
sare
piper
o foaie de dafin
busuioc

În plus

felii de cașcaval
3 ouă
3 linguri de smântână
sare după gust

Primul pas pentru a face clătite cu carne este să separați albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă trebuie amestecate cu făina, uleiul și sarea.

Apoi, putem adăuga laptele treptat. Albușurile trebuie bătute spumă și adăugate ușor peste compoziție.

Aluatul pentru clătite trebuie lăsat să se odihnească timp de 30 de minute. Apoi, puteți începe să faceți clătitele, așa cum se fac ele în mod obișnuit.

Cum se prepară carnea

Umplutura de carne se face începând cu curățarea cepei, morcovului și țelinei. Ele trebuie puse într-o tigaie să se călească.

Când acestea sunt deja aproape gătite, putem adăuga și carnea. Aceasta trebuie lăsată pe foc până când nu se mai văd bucățele de carne crudă.

Lăsăm pe foc până se mai duce din sucul lăsat de carne și apoi putem pune restul ingredientelor, adică sucul de roșii și o foaie de dafin.

Carnea trebuie lăsată pe foc timp de două ore, așa că trebuie să adăugăm apa cât să ajungă.

Apoi, clătitele trebuie umplute și puse în vasul pe care îl vom introduce la cuptor.

Vom mai face un sos de smântână și ouă, pe care îl punem peste clătite.