Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este modul prin care se cultivă cartofii dulci

Care este modul prin care se cultivă cartofii dulci

Cartoful dulce

Cartofii dulci sunt foarte sănătoși și ar trebui să îi alegem în locul cartofilor albi. Iată cum am putea să îi cultivăm chiar noi, în propria grădină.

Cum se cultivă cartofii dulci. Tot ce trebuie să știi

Cartofii dulci sunt bogați în fibre, în vitamine și chiar ajută la prevenirea bolilor de inimă. Pe scurt, sunt perfecți pentru introducerea în dieta noastră.

Cartofii dulci nu sunt prea pretențioși, așa că îi puteți planta oriunde, de la grădina cu legume la un ghiveci. Lucru de care trebuie să țineți cont este că după plantare cartofii dulci au nevoie de soare.

După plantare, cartofii dulci trebuie să fie udați zilnic timp de două săptămâni.

Pentru plantare, spălăm bine cartofii, apoi îi tăiem în jumătate. Punem bucățile tăiate în borcane și avem grija ca leguma să fie jumătate sub apă și jumătate în afara ei. apoi, mugurii trebuie plantați la o adâncime de 10-13 cm și la distanță de 6 cm.

Cartofii dulci sunt extrem de buni pentru sănătate

Cartofii dulci sunt o sursă foarte bună de vitamina D, după cum arată specialiștii,

“Sunt o sursă excelentă de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor, inimii, pielii, dinților, pentru întărirea sistemului imunitar, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea stării de spirit și sprijinirea glandei tiroide. Toamna, iarna și primăvara, lipsa luminii solare duce la scăderea nivelului de vitamina D”, a spus Gianluca Mech.

Cartoful dulce este, de asemenea, bun pentru persoanele cu diabet. Iată de ce:

„Au un indice glicemic scăzut. Pulpa portocalie conține carbohidrați complecși, care sunt transformați de organism mult mai lent decât cei din cartofii albi, prevenind creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Acesta este motivul pentru care au un indice glicemic scăzut și, prin urmare, sunt deosebit de potriviți pentru persoanele care suferă de diabet și joacă un rol important în stabilizarea sau chiar în scăderea nivelului de zahăr din sânge”, a mai dezvăluit specialistul.

De asemenea, cartoful dulce are și un aport excelent de vitamina A.

“Un cartof dulce de talie medie, copt și mâncat împreună cu coaja sa, conține de peste 4 ori aportul zilnic recomandat de vitamina A, important pentru vederea, dezvoltarea oaselor și a apărării sistemului imunitar. La fel ca citricele, cartofii dulci sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, care ajută la combaterea infecțiilor și la absorbția fierului. Conțin beta-caroten, fibre, vitamina B6, vitamina E, potasiu și mangan: din acest motiv pot fi incluși în regimuri alimentare bogate în fructe și legume”, dezvăluie el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: