Redactia.ro
Home » Știri » Pe ce dată afișează edu.ro notele finale la Bacalaureat 2020 toamnă, după rezolvarea contestațiilor

Pe ce dată afișează edu.ro notele finale la Bacalaureat 2020 toamnă, după rezolvarea contestațiilor

Bacalaureat 2021

Elevii de clasa a XII-a care au dat examenul de Bacalaureat în această toamnă abia și-au aflat notele, după ce au fost publicate primele rezultate de la examen. Totuși, notele finale vor fi afișate mai târziu, după ce se vor soluționa toate contestațiile.

Când se afișează notele finale de la Bacalaureat, după contestații

Miercuri, elevii care au absolvit clasa a XII-a, dar nu au reușit să ia examenul de Bacalaureat din prima încercare, cea din iunie 2020, au aflat rezultatele inițiale ale probelor. Aceștia și-au încercat din nou norocul, în cadrul sesiunii de toamnă, iar miercuri au aflat dacă munca lor a dat roade, sau nu.

Cei care au fost nemulțumiți de notele primite, au putut face contestații, tot miercuri, de la ora 14 și până la ora 20:00. Timp de două zile, pe datele de 3 și 4 septembrie, lucrările pentru care s-au depus contestații vor fi recorectate, astfel că, rezultatele finale vor putea fi aflate abia pe data de cinci septembrie, sâmbătă.

În acest an, cei care au fost nemulțumiți de notele lor au putut depunde contestații atât în format fizic, mergând la instituția de învățământ respectivă, cât și în format electronic, după cum a anunțat chiar Ministerul Educației, pe site-ul propriu.

Câți elevi au reușit să ia Bacul în această toamnă

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, arată Ministerului Educației.

La această sesiune din toamnă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 42.747 de elevi. Dintre aceștia, 34.462 s-au prezentat la probele scrise. 169 de candidați au fost eliminați din examen pentru că au încercat să fraudeze examenul.

10.858 de candidați au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: