Redactia.ro
Home » Știri » Unde se depun contestațiile la Bacalaureat 2020 toamna. Iată tot ce trebuie să știi

Unde se depun contestațiile la Bacalaureat 2020 toamna. Iată tot ce trebuie să știi

Contestație bac

Elevii de clasa a XII-a vor afla curând rezultatele de la examenul de Bacalaureat, iar emoțiile acestui examen se vor termina pentru ei. Cei mai mulți dintre elevii care au susținut examenul de Bacalaureat în această toamnă sunt absolvenți ai anului lcolar care tocmai a trecut și care, în majoritate, nu au reușit să ia din prima proba examenului de Bacalaureat, în prima sesiune, cea din iunie 2020.

Emoțiile se termină pentru elevii de clasa a XII-a care au susținut examenul de Bacalaureat în această toamnă. Miercuri se vor publica toate rezultatele, iar ei vor ști dacă au reușit sau nu să primească nota șase, care este nota de trecere stabilită pentru acest examen.

Elevii își vor putea afla notele doar pe baza codului unic pe care l-au primit deja în cadrul probelor scrise, pentru că începând din acest an, notele sunt anonimizate, iar fiecare elev primește un cod pe baza căruia își poate afla rezultatele.

Iată tot ce trebuie să știi despre contestațiile la Bac

Ministerul Educației a transmis că contestațiile pot fi făcute și la școală, dar și online. Astfel, tot ce trebuie să facă cei care sunt nemulțumiți de nota pe care au luat potrivit rezultatelor inițiale, pot depune o declarație prin care trebuie să menționeze că acceptă schimbarea notei în urma recorectării.

„Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, a transmis Ministerul Educației.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi publicate sâmbătă, pe 5 septembrie.

„Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD)”, a informat Ministerul Educației, pe site-ul propriu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: