Redactia.ro
Home » Știri » Peisaj de iarnă pe Transalpina! Ninge ca-n povești pe cea mai înaltă șosea din România – VIDEO

Peisaj de iarnă pe Transalpina! Ninge ca-n povești pe cea mai înaltă șosea din România – VIDEO

ninsoare

Ninge abundent pe Transalpina, șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România. Este prima ninsoare din acest sezon, după ce temperaturile au scăzut simțitor în ultimele zile.

Șoferii, luați prin surprindere de ninsoare

Se înregistrează lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, în zona montană, potrivit Gazeta de Sud. Drumarii recomandă ca șoferii să evite deplasarea, dacă nu au autovehicule echipate corespunzător de iarnă.

În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

Șoferii care tranzitează această porțiune de drum au fost avertizați să circule cu prudență și să anunțe autoritățile în cazul în care întâmpina probleme.

„Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri”, conform DRDP Craiova.

-5 grade Celsius la Vlădeasa, în Apuseni

Și în stațiunea Vlădeasa din Munții Apuseni a căzut prima zăpadă din acest sezon, potrivit unor informări oficiale.

Astfel, canalul de Facebook MeteoPlus a postat imagini filmate la Vlădeasa de meteorologul Florin Buș, arătând că la stația meteo locală temperatura resimțită la ora 9 era de minus 5 grade Celsius.

ANM: lapoviță și ninsoare la munte

Meteorologii au transmis sâmbătă prognoza meteo, valabilă pentru ziua de duminică, 18 septembrie. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar temperaturile vor scădea semnificativ.

De asemenea, pe creste, în zona montană înaltă a României, vântul ar putea să bată la rafală cu viteze de 100 de km/oră. Specialiștii au vorbit inclusiv despre căderi de grindină, în acest weekend, în mai multe zone din țară, dar și despre primii fulgi de zăpadă, la munte.

Un cod galben de intensificări ale vântului este valabil duminică, de la ora 02:00 la ora 20:00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: