Redactia.ro
Home » Știri » Pensiile speciale, motiv de neînțelegere în coaliţia de guvernare. Ce se întâmplă de la 20 iulie 2022

Pensiile speciale, motiv de neînțelegere în coaliţia de guvernare. Ce se întâmplă de la 20 iulie 2022

Pensiile speciale, mărul discordiei în coaliţia de guvernare

Pensiile speciale sunt întotdeauna un subiect aprig de discuție. Se pare că decidenţii nu reuşesc să cadă de acord asupra unei variante unice şi a unui prag de taxare.

Pensiile speciale, mărul discordiei în coaliţia de guvernare. Ce se întâmplă de la 20 iulie 2022

Până pe 20 iulie 2022, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, trebuie să prezinte coaliţiei proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale. Surse politice spun că ministrul îşi doreşte supraimpozitarea pensiilor speciale pentru toate categoriile, a scris Antena 3.

Pe de altă parte, aceleaşi surse politice spun că premierul Nicolae Ciucă nu ar vrea să se întâmple acest lucru şi ar vrea ca de la această impozitare să facă excepție categoriile militare, adică foştii angajaţi ai MAI, SRI şi MApN, care primesc astfel de pensii speciale.

Ministrul Finanţelor nu ar fi totuși de acord cu astfel de excepţii pe motiv că proiectul ar putea fi contestat la Curtea Constituțională.

S-a discutat despre un prag de impozitare a pensiilor speciale peste venitul brut al preşedintelui României, undeva la peste 25.000 de lei brut, însă sunt discutate mai multe praguri în aceste momente în cadrul coaliţiei, a relatat Antena 3.

Că există o intenție în sensul supraimpozitării pensiilor speciale este confirmat și de ministrul Internelor, Lucian Bode.

„Am avut discuții în coaliție despre impozitarea pensiilor speciale. Coaliția are în analiză luarea unei astfel de decizii. Când miniștrii Muncii, Finanțelor, vor pune pe masa coaliției date concrete. CCR a zis că impozitare peste 50% e o confiscare. Avem discuții cât ar trebui să fie această impozitare”, a mărturisit el recent.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: