Redactia.ro
Home » Monden » Pepe și Raluca Pastramă ajung la stabor? Ce ar păți Raluca pentru că a fost infidelă

Pepe și Raluca Pastramă ajung la stabor? Ce ar păți Raluca pentru că a fost infidelă

GALERIE FOTO (2) Pepe și Raluca Pastramă ajung la stabor_

Pepe și Raluca Pastramă ajung la stabor? Divorțul dintre Pepe și Raluca Pastramă a devenit un adevărat scandal, cu toate că, artistul se aștepta ca această situatie  să se desfășoară într-un mod cât se poate de confidențial. Acum, se pare că Pepe va apela la tribunalul țigănesc pentru a divorța de soția sa.

Pepe și Raluca Pastramă ajung la stabor? Ce ar păți Raluca pentru că a fost infidelă

Pepe și Raluca Pastramă ajung la stabor? Divorțul dintre Pepe și Raluca Pastramă a devenit un subiect de discuție de câteva săptămâni, după ce situația dintre cei doi a luat o întorsătură neașteptată. CU toate că artistul a menționat că divorțul de soția sa se va desfășura în termeni amiabili, acest lucru nu s-a întâmplat. Ei bine, acum întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă Pepe și Raluca Pastramă ajung la stabor. Conform unor apropiați de-a lui Pepe, se pare că artistul vrea să apeleze la tribunalul țigănesc pentru a divorța de soția sa. Mai mult, suma cerută drept despăgubiri ar fi de 100.000 de euro. Nu se știe dacă suma ar fi pretinsă acesteia sau iubitului arab despre care se zvonește că ar noua iubire a Ralucăi. Reamintim că în urma divorțului de Oana Zăvoranu, Pepe a dat-o în judecată pe aceasta și i-a cerut daune morale de 100.000 de lei în 2011, iar la acea vreme, această suma ar fi trebuit să acopere prejudiciile create în urma replicilor date de Oana la adresa fostului său partener.

Referitor la faptul că Raluca Pastramă s-ar fi îndrăgostit de un alt bărbat, aceasta a infirmat acest zvon. De asemenea, fosta soție a lui Pepe a declarat pentru Playtesch.ro, că la ei nu se mai aplică regulile țigănești, fiind rromi romanizați. ”Nu este adevărat nimic. În plus, noi suntem rromi românizaţi, care recunosc doar legile statului, nu mergem la tribunalul judecătoresc al rromilor”, a spus Raluca. Totodată, mama celor două fetițe ale lui Pepe a negat faptul că artistul îi va cere despăgubiri de 100.000 de euro pentru că l-ar fi înșelat cu un alt bărbat. În legea țigănească, există cazuri în care soțul înșelat se paote răzbuna într-un mod neașteptat. Un judecător al rromilor a declarat că în urmă cu câțiva ani, a asistat la un proves și a fost nevoit să facă dreptate unei soții al cărui nas fusese tăiat, ca semn de infidelitate. ”Cu ceva vreme în urmă un ţigan a decis să-şi facă singur dreptate şi i-a tăiat nevestei nasul, pentru că îl înşelase. A vrut s-o facă de râs şi să afle toată lumea ce a făcut. De obicei, pedepsele date de noi sunt în bani, iar cei care câştigă în urma judecăţii sunt despăgubiţi“.

Ce este staborul?

Conform legilor țigănești, staborul este o instanță neoficială organizată de rromi, fiind o justiție paralelă.Fiecare comunitate de rromi are un judecător, mai în vârstă, pentru a judeca faptele țiganilor. Potrivit unora, această tradiție reprezintă izvor de dreptate, iar legea țigănească nu încalcă legile Statului român. Mai exact, staborul este o cale mai rapidă pentru a rezolva conflictele. În funcție de gravitatea cazului, la această reuniune trebuie să participe între unul și unul judecători de stabor, iar în cazuri speciale, cel care consideră că este nedreptățit, poate face recurs la o altă instanță țigănească.

Dacă și aceasta dă același verdict, inculpatul trebuie să respecte decizia, altfel, riscă exluderea din comunitate. Cuvântul stabor a fost inventat în perioada lui Ceaușescu, iar în 2007, judecătorii de stabor au înființat Liga Krisinitorilor „Romanipen”, iar un an mai târziu a fost format Comitetul European al Romilor Krisinitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: