Redactia.ro
Home » Știri » Perioada de înscriere la Bacalaureat, prelungită. Când vor fi încheiate mediile elevilor din clasa a XII-a, a XIII-a şi seral

Perioada de înscriere la Bacalaureat, prelungită. Când vor fi încheiate mediile elevilor din clasa a XII-a, a XIII-a şi seral

Simulare Bacalaureat 2024: Calendarul probelor scrise pentru elevii de liceu

Perioada de înscriere la Bacalaureat, prelungită. Iată când vor fi încheiate mediile elevilor din clasa a XII-a, a XIII-a şi seral!

Perioada de înscriere la Bacalaureat, prelungită

Ministerul Educației a decis să prelungească perioada în care se pot încheia mediile elevilor din clasele a XII-a, a XIII-a și de la seral. Astfel, situația școlară trebuie finalizată până în data de 9 iunie, față de termenul anterior, care era 2 iunie. Totodată, perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat a fost prelungită până la aceeași dată, însă calendarul examenului rămâne neschimbat.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației către inspectoratele școlare județene și municipiul București, prin nota 28.142/2023, perioada de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2023 a fost extinsă până la data de 9 iunie 2023.

Examenul de bacalaureat este programat să înceapă în data de 12 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. De asemenea, Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a este programată să aibă loc în zilele de 19 și 21 iunie.

„A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului şcolar 2022 – 2023, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023.

Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfăşurare a probelor de evaluare a competenţelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2023 sau calendarul de desfăşurare a probelor scrise ale Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a”, a anunţat, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Profesorii continuă greva

În contextul acestei prelungiri a perioadei de încheiere a mediilor și a înscrierilor pentru Bacalaureat, profesorii continuă greva pe termen nelimitat, nemulțumiți de negocierile cu Guvernul. Premierul a încercat să le satisfacă cererile dublând în zadar bonusurile, oferindu-le 4.000 de lei în două tranșe înaintea celui mai mare miting din domeniul educației din ultimii 20 de ani.

Cu toate acestea, miile de profesori care au ieșit în stradă au respins oferta și solicită o majorare a salariilor cu 25%. Sindicaliștii s-au întâlnit și cu președintele Iohannis, care a transferat problema înapoi către Palatul Victoria. În aceste condiții, elevii nu vor relua cursurile cel puțin până pe 6 iunie.

Situația actuală din sistemul educațional rămâne una tensionată, iar elevii și profesorii se confruntă cu provocări și incertitudini în ceea ce privește încheierea anului școlar și desfășurarea examenelor. Este necesară o comunicare și o negociere eficientă între autorități și reprezentanții educației, astfel încât să se găsească soluții adecvate pentru a asigura un proces de învățare stabil și echitabil pentru toți elevii.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: