Redactia.ro
Home » Știri » Perle de la BAC, sesiunea de toamnă la Limba şi literatura română. Ce au mai scris elevii în lucrările de la Bacalaureat, în 2021

Perle de la BAC, sesiunea de toamnă la Limba şi literatura română. Ce au mai scris elevii în lucrările de la Bacalaureat, în 2021

Elevii de clasa a XII-a au început sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Luni, au susținut proba scrisă la limba și literatura română, iar perlele nu au ezitat să apără și de această dată. Iată ce au scris unii elevi la subiectul al treilea, unde au avut e prezentat unul sa mai multe personaje, fie din „Povestea lui Harap Alb” de Ion Creangă sau din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” a lui Camil Petrescu!

Perle de la BAC, sesiunea de toamnă la Limba şi literatura română. Ce au mai scris elevii în lucrările de la Bacalaureat, în 2021

Perlele absolvenților de clasa a XII-a au fost nelipsite și de la sesiunea de toamnă a bacalaureatului din acest an. Le-a dat mari bătăi de cap, și de această dată, subiectul al treilea de la limba română. Au avut de făcut un eseu despre unul sa mai multe personaje, fie din „Povestea lui Harap Alb” de Ion Creangă sau din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” a lui Camil Petrescu.

Mario, Cosmin și Daniel sunt trei dintre elevii care au scris perle la bacul din 2021, sesiunea de toamnă. Mario a dat examenul maturității și în prima sesiune, însă nu a reușit să-l promoveze. Și-a încercat, așadar, norocul și a doua oară, mai ales că vrea să devină mecanic auto, scriind la subiectul al treilea despre relația dintre Harap-Alb și Spân.

”Harap Alb la început a fost prietenos cu Spânul, însă Spânul a fost într-un fel dușmănos cu el, care încerca să îi ia locul din împaratul… care voia sa îi ia… deci ca să vă explic. L-a prezentat pe Harap Alb drept sclavul lui Spânu și Spanu s-a prezentat drept fiul craiului”, a explicat Mario pentru Antena 3. Întrebat și ce lecție a învățat din renumitul basm, Mario a răspuns: ”Niciuna. Nu cred că o să merg pe stradă și o să vină un cal să mi-l trimită pe Spân în cer, dar am învățat pentru BAC, că e frumos așa, în caz că mă întreabă copiii să le spun și eu ce am scris la BAC”, a mai precizat Mario.

Daniel, un casier de la un lanţ internaţional de fast-food, a fost cam ghinionist în sesiunea de toamnă. A mers cu speranța că va scrie la subiectul al treilea despre o operă a lui Mihai Eminescu, însă…i-a picat Creangă, iar acum nu i-a mai rămas decât să se roage să treacă. Dincolo de asta, este conștient că nu prea a avut chef să se pregătească temeinic.

”A picat Creangă și eu îl așteptam pe Eminescu. Reacția de Doamne ajută, de îmi venea să plâng pe acolo. Dacă iau 6 să zic saru’ mâna lui Ăl de sus. Am avut timp, dar lenea e cucoană mare”, a spus Daniel.

Cosmin: ”La subiectul trei am scris că nu mai am timp că mă super grăbesc”

Cosmin a mers foarte relaxat la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. A făcut doar un singur subiect, iar la restul două fie ”s-a simțit depășit”, fie ”nu a mai avut că s-a super grăbit”.

”N-am învățat, dar m-am descurcat bine. Subiectul doi n-am știut să îl fac, am scris că mă depășește, iar la trei că nu mai am timp că ma super grăbesc, dar am făcut 1”, a explicat Cosmin pentru aceeași sursă menționată anterior.

Marți elevii susțin proba obligatorie a profilului: matematică, respectiv istorie. Miercuri se va susține proba la alegere, tot în funcţie de profil, la materii precum: biologie, geografie, logică, sociologie, psihologie.Pe data de 31 august se vor afișa primele rezultate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: