Redactia.ro
Home » Știri » Peste 495 de milioane de locuri de muncă pierdute din cauza pandemiei de COVID-19. Ce îi așteaptă pe români până la sfârșitul anului

Peste 495 de milioane de locuri de muncă pierdute din cauza pandemiei de COVID-19. Ce îi așteaptă pe români până la sfârșitul anului

Mii de oameni rămân fără locuri de muncă! Compania care își lasă în stradă o mare parte dintre angajați 

Organizația Mondială a Muncii a declarat că peste 495 de milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă în perioada pandemiei de coronavirus. De asemenea, prognoza arată că în ultimele trei luni din 2020, alte 245 de milioane de joburi se vor pierde.

Peste 495 de milioane de locuri de muncă pierdute din cauza pandemiei de COVID-19. Ce îi așteaptă pe români până la sfârșitul anului

Conform Organizației Mondiale a Muncii, de la începutul pandemiei de coronavirus, 495 de milioane de locuri de muncă s-au pierdut, iar în ultimele trei luni din an, se așteaptă ca alte 245 de milioane de persoane să își piardă joburile.

Pe teritoriul României, numărul angajaților a crescut ușor, ajungând la peste 5,5 milioane. Luna august, considerată lună de concedii, a fost a treia lună de scădere economică din acest an, după lunile ianuarile și aprilie.

Majoritatea dintre angajați, din cei peste 5,5 milioane sunt la stat, unde locurile de muncă sunt momentan stabile, și în companiile mici și mijlocii, care au trecut printr-o perioadă grea, dar care au șanse mari să își revină.

Potrivit Știrile Protv, la datele barometrului „smartbill”, întreprins pe 20 de mii de IMM-uri, totalul facturilor firmelor au scăzut în luna august cu peste 13%, iar din toată această perioadă în care milioane de persoane au stat acasă, companiilor mici și mijlocii le-au scăzut încasările doar 3 luni.

Situația anului 2019

Totodată, potrivit statisticilor, lucrurile nu au stat grozav nici în anul 2019 . Pe domenii, comparat cu luna august a anului trecut, cele mai mari scăderi au avut loc în hoteluri, restaurante, spectacole, servicii administrative, agricultură, iar comerțul a înregistrat o scădere de 15%.

Pe de altă parte, creșterile au avut loc în sectorul tranzacțiilor imobiliare, cu 64% față de anul trecut. Mai mult, construcțiile au arătat și ele o creștere semnificativv, iar industria prelucrătoare, precum industria auto, este pe plus cu 2%, ceea ce este o veste bună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: