Redactia.ro
Home » Știri » OIM, previziuni sumbre: 195 de milioane de locuri de muncă vor dispărea

OIM, previziuni sumbre: 195 de milioane de locuri de muncă vor dispărea

coronavirus

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) estimează că pandemia de coronavirus este cea mai gravă criză cu care se confruntă muncitorii după cel de-al doilea război mondial, transmite Reuters.

Într-un raport publicat marţi, OIM a subliniat că pandemia are un efect catastrofal asupra timpului de lucru şi asupra veniturilor la scară mondială, apreciind că efectele pandemiei sunt mult mai mari decât cele din perioada crizei financiare din 2008-2009.

Criza coronavirusului va duce la dispariţia a 6,7% din numărul total de ore de muncă la nivel mondial în cursul celui de al doilea trimestru, adică echivalentul a 195 de milioane de locuri de muncă full time.

Câte locuri de muncă vor dispărea

„Pandemia de coronavirus are consecinţe foarte serioase asupra sectorului muncii. Patru din cinci muncitori trăiesc într-o ţară unde au fost introduse restricţii parţiale sau totale”, a declarat directorul general al OIM, Guy Ryder, adăugând că 81% din forţa de muncă globală de 3,3 miliarde persoane sunt în prezent afectate.

Reduceri puternice ale numărului total de ore de muncă sunt preconizate pentru statele arabe (8,1% din numărul total de ore de muncă sau cinci milioane de locuri de muncă full time), în Europa (7,8% sau 12 milioane de locuri de muncă full time) şi în Asia-Pacific (7,2% sau 125 de milioane de locuri de muncă full time).

Potrivit IOIM, sectoarele cu cel mai mare grad de risc sunt serviciile hoteliere şi restaurantele, industria manufacturieră, comerţul cu amănuntul, serviciile de business şi activităţile administrative.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: