Redactia.ro
Home » Știri » Peste 70% din carnea de pui de la Lidl este contaminată. Ce arată analiză microbiologică la nivel european

Peste 70% din carnea de pui de la Lidl este contaminată. Ce arată analiză microbiologică la nivel european

Cine este omul din spatele imperiului Kaufland și LIDL? Este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali
Un studiu recent efectuat la nivel european a scos la iveală un fapt îngrijorător: peste 70% din carnea de pui de pe rafturile magazinelor Lidl este contaminată cu germeni rezistenți la antibiotice. Această descoperire a fost realizată în urma unei analize microbiologice promovate de mai multe organizații pentru drepturile animalelor, inclusiv Observatorul pentru Bunăstarea Animalelor din Spania.

Peste 70% din carnea de pui de la Lidl este contaminată

Conform datelor obținute din analiza europeană, în cazul a 38% din probele de carne de pui s-a găsit listeria, iar 83% dintre probe conțineau patogeni diareici precum E.coli și Campylobacter. Aceste cifre sunt extrem de alarmante, având în vedere riscurile majore pentru sănătatea publică asociate cu consumul acestor bacterii rezistente la antibiotice.

Reacția Lidl la acuzații

Reprezentanții Lidl au reacționat rapid la aceste acuzații, negând vehement veridicitatea rezultatelor studiului. Aceștia au afirmat că dețin certificate de analiză, realizate atât de lanțul de supermarketuri, cât și de furnizorii săi, care contrazic informațiile prezentate în studiu. Potrivit acestora, studiul reprezintă „o acțiune de discreditare a imaginii companiei cu informații false și/sau neverificate”.

Într-un contrast notabil, în Germania, publicația Spiegel a relatat că reprezentanții Lidl nu au negat total rezultatele studiului. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru revista de știri că „din păcate, în prezent nu avem rezultate concrete din investigație”, subliniind totodată că Lidl implementează controale stricte și măsuri de calitate pentru a asigura siguranța produselor sale. Potrivit declarației, „pregătirea obișnuită a păsărilor de curte nu prezintă, prin urmare, niciun risc pentru sănătatea consumatorului”.

Ce arată analiză microbiologică la nivel european

Analiza microbiologică a fost realizată într-un laborator german, examinând cele mai importante bacterii asociate cu infecțiile alimentare din 142 de produse vândute în 22 de magazine din Spania, Germania, Italia, Marea Britanie și Polonia. Rezultatele arată că 17 din cele 24 de probe prelevate din magazinele spaniole, adică 71%, erau contaminate cu bacterii rezistente la antibiotice.

Cum se pronunță corect numele supermarketului LIDL

Cumpărăturile la LIDL sunt o activitate obișnuită pentru mulți români, dar câți dintre noi știm cu adevărat cum să pronunțăm corect numele acestui lanț de magazine? S-ar putea să vă surprindă aflarea adevărului, întrucât puțini dintre noi l-am spus vreodată corect. Așadar, să dezlegăm acest mister și să descoperim cum se pronunță de fapt LIDL.

Cu o origine modestă, primul magazin Lidl a fost inaugurat în 1973, în Ludwigshafen, Germania. Cu doar trei angajați la început, acesta a crescut rapid și în prezent numără peste 11.000 de unități comerciale. În anul 2017, Lidl și-a făcut debutul în Statele Unite ale Americii, marcând o nouă etapă în expansiunea sa globală.

Deși Lidl și Aldi au strategii similare de vânzare (precum produse vândute în cutii de transport și un inventar raționalizat) și ambele își au originile în Germania, ele nu sunt afiliate. Aceste două lanțuri de magazine sunt rivale, contrar percepției comune. Originea numelui „Lidl” nu a fost una planificată de marketing, ci s-a dovedit a fi un noroc fericit pentru un membru al familiei fondatoare.

În 1977, în căutarea unui nume potrivit pentru lanțul lor de magazine, reprezentanții companiei s-au orientat către piețele de reduceri, supermarketurile mari și piețele angro de tip cash and carry. Însă, puțini cunosc adevărata poveste din spatele numelui. În timp ce căuta un nume potrivit, un membru al familiei fondatoare a dat peste un articol de ziar despre un pictor și învățător pensionar numit Ludwig Lidl. Fascinat de numele simplu și memorabil, acesta a decis să cumpere drepturile asupra numelui cu doar 1.000 de mărci.

Mulți dintre noi am fost obișnuiți să spunem „Lidăl”, dar aceasta nu este pronunția corectă a numelui. Florin Dumitrescu, cunoscut bucătar și fost jurat în show-ul culinar „Chefi la Cuțite”, a mărturisit că și el a căzut în capcana pronunției greșite până când a fost corectat. Acesta a explicat că în timpul filmărilor unei reclame pentru Lidl în 2015, a fost corectat de către un coleg român care i-a spus că pronunția corectă este „Lidl”. Această experiență arată cât de des se poate întâmpla să pronunțăm greșit numele unor branduri sau companii internaționale.

„Pe mine m-au certat în prima filmare. În 2015, când am semnat cu Lidl, ziceam Lidăl. Atunci când trebuia să filmăm reclama, eu așa pronunțam. Polonezii nu înțelegeau, dar era un domn român acolo care mi-a spus că nu știu nici măcar să pronunț corect. Mi-a spus că nu se zice Lidăl, ci Lidl„, a spus Florin Dumitrescu, la podcastul lui George Buhnici, potrivit Playtech. 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: