Redactia.ro
Home » Știri » Petre Roman, implicat într-un scandal internațional, ce vizează ONU. Ce acuzații i se aduc

Petre Roman, implicat într-un scandal internațional, ce vizează ONU. Ce acuzații i se aduc

Petre Roman

Petre Roman, fostul premier al României, este implicat într-un scandal internațional, legat de ONU. Jurnaliștii din Algeria îl cataloghează pe Petre Roman drept ”pro-marocan”. Care este motivul?

Petre Roman, implicat într-un scandal internațional, ce vizează ONU. Ce acuzații i se aduc?

Fostul prim-ministrul al României, Petre Roman (1989-1991), este implicat într-un scandal internațional. Este acuzat de faptul că a încercat să se infiltreze în ONU, mai exact, ar fi încercat să fie trimis special al ONU în Sahara de Vest, informează wowbiz.ro.

Jurnaliștii din Algeria scriu că secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ar vrea să-l numească pe Petre Roman, trimis special al ONU pentru Sahara Occidentală, în locul fostului președinte german Horst Köhler, după ce acesta a demisionat în mai 2019. Jurnaliștii alegerieni critică gestul lui Antonio Guterres  și îl numesc pe fostul premier al României, „pro-marocan”. Numirea nu ar fi fost făcută de statul român, potrivit unor surse oficiale, pentru că Petre Roman ar fi făcut un lobby pe „o filieră personală”.

Care ar fi misiunea lui Petre Romna în Sahara Occidentală

Petre Roman va trebui să indentifice unrezultat pașnic al conflictului din Sahara Occidentală, dar respectând rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate. Publicația El Watan scrie că fostul oficial român este cunoscut ca fiind un susținător al colonizării Saharei Occidentale de către Maroc

„Discursurile sale publice mărturisesc în mod clar alinierea sa în favoarea tezelor coloniale marocane. Este suficient să spunem că, dorind să-l numească pe Petre Roman ca trimis special pentru Sahara Occidentală, secretarul general al ONU nu vrea să facă altceva decât să încredințeze gestionarea dosarului de conflict din Sahara Occidentală unui aliat al Marocului. Ceea ce ar fi extrem de grav. S-ar numi conflict de interese”, potrivit presei internaționale.

Ce spune Petre Roman despre această informație din presa internațională?

Petre Roman nu a dorit să ofere un punct de vedere cu privire la acest scandal, din motive de securitate ale ONU.

„Nu pot sa fac niciun fel de comentariu pentru că este un proces de consultari. Cuprinde discuții cu Consiliul de Securitate al ONU și nu pot exprima nicio poziție.”, a spus Petre Roman.

Întrebat și dacă ceea ce scrie presa algeriană este adevărat, la fel, Petre Roman a evitat răspunsul.”Din nou, nu pot să mă exprim pentru că procesul este în desfășurare”, a mai spus Petre Roman.

Petre Roman va fi invitat în această seară, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde va răspunde la mai multe întrebări despre subiece importante din cariera și viața sa. Printre acestea sunt: „A fost tatăl dumneavoastră asasinat din ordinul lui Ceaușescu?”, „A fost lovitură de Stat sau Revoluție în `89?”, „Ați ajuns prim-ministru din întâmplare?”, „Cine nu v-a vrut președintele României?”, „Ați divorțat de Mioara Roman pentru Silvia Chifiriuc?”, „Sunteți supărat de fiica dumneavoastră?”, „Aveți un copil din flori?”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: