Redactia.ro
Home » Știri » Piețele se vor redeschide din acest weekend! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Piețele se vor redeschide din acest weekend! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Piețele se vor redeschide din acest weekend

Klaus Iohannis a anunțat miercuri că piețele din spații închise se vor redeschide de la sfârșitul acestei săptămâni. Decizia a fost luată împreună cu guvernul. 

Piețele se vor redeschide din acest weekend

La începutul lunii noiembrie, premierul Ludovic Orban a anunțat că piețele care funcționează în spații închise vor fi închise, ca măsură de combatere a pandemiei de coronavirus. Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că aceste piețe vor fi redeschise începând din acest weekend.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate a scăzut semnificativ. Este adevărat că s-a testat mai puțin. Totuși, scăderea este clară. Această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsuri ci și alții. Asta fiind constatată am discutat cu experții și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele. Aceasta este o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe dar și pentru românii care vor să își facă cumpărăturile”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că aceastp decizie este o veste bună în principal pentru producători, dar și pentru românii care vor să își facă rezerve din timp pentru sărbătorile de iarnă, scrie Digi24.

Premierul României, Ludovic Orban, a decis ca piețele să fie închise la începutul lunii noiembrie din cauza analizelor epidemiologice și a cazurilor crescute de infectare cu noul coronavirus.

„Măsura se aplică în special pieţelor agroalimentare închise (…) Chiar este evidenţiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, afirma atunci Orban.

Iohannis și Orban au inaugurat primului tronson de autostradă din Moldova

Președintele Iohannis și premierul Orban au participat miercuri, 2 decembrie, la ora 13:00, la inaugurarea Centurii Bacuălui – zona de autostradă.

Potrivit presi locale, cei 16 km de autostradă, de la Nicoale Bălcescu ( E85 ieșire București ) până la Bogdan Vodă (E85 iesșire spre Iași) se vor deschide traficului rutier. Cu toatea astea vor exista restricții, se pare, pe podul de peste Bistrița. Acolo, circulația se va desfășura pe un singur fir, întrucât lucrările nu sunt gata.

”Vorbim de aproximativ 30 de km de reţea, de drum naţional, respectiv autostradă. 16 km de autostradă din cei 30 vor fi daţi în trafic miercuri, 2 decembrie. Vorbim de primii kilometri de autostradă pe care îi dăm în trafic în Moldova. Vorbim de un contract prin care demonstrăm încă o dată că şi în România se poate. Se poate să dăm în trafic şi să recepţionăm un obiectiv înainte de termenul asumat prin contract. Pentru Varianta de Ocolire Bacău termenul de finalizare era ianuarie 2022. Aşadar, începând cu ziua de 2 decembrie românii, moldovenii vor beneficia de încă 30 de km de reţea de drum modernizat, din care 16 km de autostradă”, a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: