Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » „Pietrele vii” din România, un adevărat spectacol al naturii. Mulți nici nu știu de existența lor:„Cresc, se mișcă și chiar se reproduc”

„Pietrele vii” din România, un adevărat spectacol al naturii. Mulți nici nu știu de existența lor:„Cresc, se mișcă și chiar se reproduc”

„Pietrele vii” din România, un adevărat spectacol al naturii. Mulți nici nu știu de existența lor. Iată detaliile!

„Pietrele vii” din România, un adevărat spectacol al naturii

„Pietrele vii” din România sunt fascinante! Practic, în țara noastră există niște bolovani speciali, care cresc în dimensiune și se pot multiplica și chiar deplasa! Aceștia au devenit subiectul unor adevărate legende. Povestea lor a fost relatată recent de un cunoscut naturalist englez, iar mii de oameni s-au arătat fascinați și au citit cu interes această poveste extraordinară.

Pietrele vii, cunoscute și sub numele de Babele de la Ulmet, se află în județul Buzău și sunt considerate a fi un fenomen unic, specific țării noastre. Aceste pietre au o caracteristică aparte, deoarece par să fie în viață. Ele cresc în dimensiune, pot genera noi exemplare și se pot și deplasa.

David Attenborough: „Cresc, se mișcă și chiar se reproduc”

David Attenborough, cunoscut naturalist britanic, a povestit recent despre aceste pietre pe pagina personală de Facebook, generând o mare reacție din partea publicului. Acesta este un prezentator cunoscut de televiziune și un conservaționist renumit din Marea Britanie, autorul unor documentare celebre precum „Planeta Albastră”, „Life on Earth” și „Our Planet”. Fascinația sa față de aceste pietre a fost împărtășită de mii de oameni din întreaga lume, care astfel au descoperit minunea existentă în România.

„Aceste pietre enigmatice, cunoscute sub numele de «trovanți» în România, cresc, se mișcă și chiar se reproduc. Ele absorb mineralele din ploaie după fiecare aversă puternică, care se combină cu substanțele chimice deja existente în piatră și produc o reacție și o presiune în interior care în cele din urmă determină piatra să crească și să se reproducă”, a fost mesajul postat de britanic, însoțit de fotografii cu trovanții din România.

Trovanții sunt formațiuni numite și concrețiuni de gresie, care se formează în straturi de nisipuri și sunt legate între ele printr-un ciment carbonatic, datorită prezenței apelor calcaroase. În aspect, trovanții seamănă cu stalactitele și stalagmitele din peșteri. În România, aceste formațiuni se pot întâlni în mai multe locuri, dar cele de la Ulmet, județul Buzău, și Costești, județul Vâlcea, sunt cele mai cunoscute și apreciate de către turiști.

Astfel, „Pietrele vii” din România reprezintă un adevărat spectacol al naturii, care continuă să fascineze oamenii din toate colțurile lumii. Aceste formațiuni remarcabile reprezintă o atracție turistică unică și ar trebui să fie descoperite și apreciate în toată splendoarea lor.

Sursa foto: anidescoala.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: