Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Planta pe care să nu o aduci niciodată în casă! Îți atragi ghinionul și necazul în viață

Planta pe care să nu o aduci niciodată în casă! Îți atragi ghinionul și necazul în viață

Plantele sunt adesea preferate pentru decorarea locuinței, aducând un aer proaspăt și frumusețe naturală. Cu toate acestea, nu toate plantele sunt potrivite pentru a fi ținute în interior, iar una dintre ele este bujorul galben de stepă, cunoscut și sub numele de ghegheți sau rușcuțe de primăvară.

Deși această plantă este extrem de frumoasă, există superstiții legate de aducerea ghinionului în casă prin prezența ei. Află mai multe despre această plantă și de ce este recomandat să o eviți în locuința ta.

Aspecte despre bujorii galbeni de stepă

Bujorii galbeni de stepă sunt flori rare, cunoscute pentru frumusețea lor extraordinară. Aceste plante cresc în zone precum pășunile din comuna Sânpetru de Câmpie, județul Mureș, și sunt admirate pentru aspectul lor unic. Cu toate că sunt apreciate pentru frumusețea lor, există superstiții locale care sugerează că aduc ghinionul în casă.

Potrivit profesorului Mihai Teodor Nașca, consilier la primăria Sânpetru de Câmpie, bujorii galbeni de stepă cresc pe pășunile cu expunere solară și sunt prezente în această zonă începând din luna aprilie sau chiar la sfârșitul lunii martie, în funcție de condițiile meteorologice.

„Creşte destul de mult în această zonă în care ne aflăm noi aici, într-o zonă colinară. În general, creşte pe păşunile cu expunere solară, pe păşunile sau terenurile foarte abrupte pentru că, probabil, îi place foarte mult lumina. Apare primăvara undeva în luna Aprilie, însă dacă vremea este caldă apare chiar şi la sfârşitul lui Martie.”, a declarat profesorul Mihail Teodor Nașca pentru observatornews.ro.

De ce nu este indicat să aduci această plantă în casă

Există două motive principale pentru care nu este recomandat să aduci bujorii galbeni de stepă în locuință. Primul motiv este legat de credința că aceste plante ar atrage ghinionul în gospodărie, afectând chiar și ouătoarea găinilor. Mai mult, se crede că aceste plante sunt toxice din cauza substanțelor pe care le secretă, ceea ce le face nerecomandate pentru a fi atinse. În ciuda superstițiilor și a reputației lor controversate, bujorii galbeni de stepă sunt considerați un potențial turistic important pentru zona rurală din Sânpetru de Câmpie.

Autoritățile locale lucrează la amenajarea unei rezervații naturale pentru a dezvolta turismul rural și pentru a permite turiștilor să se bucure de frumusețea acestor flori. Primăria din Sânpetru de Câmpie dorește să amenajeze un traseu pentru drumeții, astfel încât turiștii să poată explora zona și să se bucure de bujorii galbeni de stepă în habitatul lor natural.

„Dacă punem mâna pe ele, secretă o substanţă care nu este tocmai bună pentru a fi atinsă, iar în altă parte există o tradiţie locală care spune că nu-i bine să ducem aceste ruscuţe acasă pentru că nu se mai ouă găinile.”, a mai menționat profesorul Mihail Teodor Nașca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: