Redactia.ro
Home » Știri » Planul roșu de intervenție a fost activat! Un autocar cu zeci de copii și mame din Ucraina implicat într-un grav accident în Vrancea

Planul roșu de intervenție a fost activat! Un autocar cu zeci de copii și mame din Ucraina implicat într-un grav accident în Vrancea

GALERIE FOTO (4)

Un autocar plin cu ucraineni a fost implicat, în această dimineață, într-un grav accident pe DN2, în localitatea Garoafa, județul Vrancea. Autocarul s-a răsturnat, iar 23 de persoane rănite ușor au fost preluate de ambulanțe. Polițiștii și echipajele medicale s-au deplasat imediat la fața locului.

Zeci de persoane au fost rănite

Conform IPJ Vrancea, accidentul grav a avut loc, sâmbătă dimineața, în jurul orei 2.45, în localitatea Garoafa, pe DN 2.  Un autocar care se deplasa pe direcția Focșani-Bacău, în care se aflau cetățeni ucraineni, s-a răsturnat în afara părții carosabile, într-un șanț betonat. Surse locale au spus pentru jurnaliștii de la Mediafax că autocarul venea din Istanbul și se deplasa spre Ucraina.

În urma impactului, 23 persoane, 20 de femei și 3 copii, care au fost rănite ușor, au fost preluate de ambulanțe. Alte 20 de persoane care se aflau în autocar au fost duse la un centru specializat din municipiul Focșani. Potrivit autorităților, conducătorul auto al autocarului a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind 0. Autoritățile fac cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Planul roșu de intervenție a fost activat

”În această dimineață, la ora 02:36, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea am activat Planul Roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor la fața locului în vederea optimizării misiunii de răspuns, după ce un apel primit în jurul orei 02:27 la numărul unic de urgență 112, anunța că un autocar în care se aflau 43 de pasageri de cetățenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părții carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa.

Având în vedere gravitatea evenimentului a fost activată grupa operativă de la nivelul inspectoratului. Astfel, la fața locului au fost mobilizate de urgență și au acționat gradual: 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de transport persoane și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 microbuz transport persoane.

De asemenea, au acționat în cooperare, forțe și mijloace ale structurilor suport, respectiv 5 echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Garoafa și Secția Drumuri Naționale Focșani cu 1 echipaj, care a intervenit pentru sablarea carosabilului.

Totodată, la locul evenimentului a fost amplasat un Post Medical Avansat pentru triajul victimelor. Au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care 4 copii cu vârste între 5 și 16 ani. Celelalte 23 persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiați din Focșani. Ulterior, 3 persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiați au solicitat evaluare medicală și au fost transportate la spital.

Fac precizarea că, urmarea vizitei pe care am făcut-o la spital și a discuțiilor cu medicii, aceștia mi-au comunicat că din cele 20 de persoane internate 17 au doar prin superficiale gen zgârieturi niște lovituri care nu au le afectează sub nicio formă viață și pot fi externate în câteva ore. Singurele cazuri care sunt mai accentuate, dar fără a fi grave sunt cele cu privire la trei femei, din care una are două vertebre dislocate (L3-L4) o altă persoană are dislocat umărul care a și fost imobilizat și bandajat și a treia persoană care are o durere cervicală. Așadar, din fericire, în urma acestui nedorit eveniment, nu a fost rănit grav niciunul dintre pasageri autocarului.

În ceea ce privește cauzele producerii accidentului, din primele constatări ale Poliției Rutiere, acesta s-a produs urmare a stării de oboseală a șoferului care a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un șanț și, în contact cu un podeț, s-a răsturnat. Șansa a făcut să fie acest podeț pentru că, la aproximativ 5 m de el, urma un stâlp în care autocarul ar fi intrat frontal și atunci situația ar fi fost mult mai gravă”, se arată în comunicatul de presă transmis de Prefectura Vrancea, potrivit ziaruldevrancea.ro

Sursa foto, video – Ziarul de Vrancea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini