Redactia.ro
Home » Știri » Planurile Primăriei București pentru 2021. Ce are de gând să realizeze Nicușor Dan

Planurile Primăriei București pentru 2021. Ce are de gând să realizeze Nicușor Dan

GALERIE FOTO (2) Nicușor Dan

Nicușor Dan are o mulțime de planuri pentru anul 2021 pentru București. Iată ce dorește acesta să facă în Capitală în acest an și ce ajutoare sociale o să taie.

Ce măsuri ia Nicușor Dan în noul an. Ce noutăți aduce

Nicușor Dan a declarat că încă mai sunt câteva probleme urgente de rezolvat, înainte de a putea trece la planul de proprități și de lucru de făcut.

Totuși, acesta a stabilit că vor exista o serie de măsuri sociale la care va renunța.

„Mai sunt alte fel de fel de cheltuieli sociale pe care n-o să le mai păstrăm, cum ar fi acelea cu vacanțe în Grecia și tot felul de alte de stimulente, care nu-și au locul în situația financiară în care ne aflăm acum. Exista un premiu pentru persoanele care aniversau 25 de ani de la căsătorie și tot felul de premii de genul ăsta. Acestea n-o să rămână”, a declarat, la Digi24, Nicușor Dan.

Acesta are planuri mari și cu Casa Radio, sau mai bine zis cu terenul pe care se afla aceasta.

„În ceea ce priveşte Casa Radio, acolo este o oportunitate pentru Bucureşti, nu neapărat clădirea, cât terenul de 10 hectare care este în jurul ei. Trebuie ca Ministerul Dezvoltării să preia înapoi acel teren. Bineînţeles, eu mi-aş dori ca, după acest moment, Ministerul să-l dea în administrare sau în orice formă Primăriei Capitalei. Mi-aş dori ca acolo să facem un nou campus universitar. Orice am face acolo, oricum trebuie să facem o mare dezbatere publică, pentru că este un teren important”, a spus Nicușor Dan.

Ce planuri are Nicușor Dan pentru anul 2021

Nicușor Dan a transmis și ce strategie are pentru acest an și unde vor exista tăieri de cheltuieli.

“Strategia – pe care am discutat-o cu noul ministru de Finanțe și cu fostul ministru, actual premier – să le recunoaștem, să le reeșalonăm și în bugetul pe 2021 să prevedem pe veniturile noastre plata datoriilor și cea a cheltuielilor de funcționare, urmând cu ajutorul Ministerului de Finanțe să urcăm pragul de îndatorare al Bucureștului. Aici avem un avantaj că nivelul nostru de îndatorare este, pe termen mediu și lung, mult mai mic decât al orașelor occidentale.

O să tăiem bani. Cu companiile municipale sunt cheltuieli mai mari cu 30, 40, 50% mai mult. Asta e o modalitate de a elimina o parte din cheltuieli. O să facem anumite restructurări. Acestea durează.

O să avem un buget de 4,5 miliarde de lei, așa cum au fost veniturile în ultimii ani”, a precizat Nicușor Dan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: