Redactia.ro
Home » Știri » Poliția școlară intră în acțiune. Anunțul făcut pentru toți elevii

Poliția școlară intră în acțiune. Anunțul făcut pentru toți elevii

Poliția română

Elevii vor putea respira ușurați! Din 14 septembrie, va fi înființată poliția școlară care se va ocupa de prevenirea consumului de droguri, trafic de persoane și violență juvenilă.

Anunț făcut de MAI

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, spune că în acest fel polițiștii vor avea o prezență mai mare și mai activă în mediul școlar.

„Țînând cont de preocuparea permanentă a conducerii MAI pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Vela a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române care va consolida parteneriatul MAI – școală – autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal.

Astfel, va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor în mediul școlar, respectiv în procesul educațional. Ei vor identifica mediile favorabile comiterii de infracțiuni și vor stabili legături permanente cu reprezentanții unităților de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor precum și ai autorităților locale.

Mai puțină violență în rândul școlarilor

Structura nouă formată, „Poliția Siguranță Școlară” va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori și eliminarea din timp a potențialelor riscuri, în principal, pentru prevenirea consumului de droguri, traficului de persoane și violenței juvenile.

Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române cât și la nivelul Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, a declarat secretarul de stat în cadrul MAI Bogdan Despescu.

Ministerul Educației a publicat, marți, ghidurile pentru grădinițe, învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și vocațional pe site-ul educatiacontinua.edu.ro. Acestea sunt adresate profesorilor și școlilor și conțin reglementări privind modul în care se va desfășura noul an școlar 2020 – 2021 pe fiecare ciclu de învățământ.

Ministrul Educației, Monica Anisie, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă pentru a anunța cum va arăta noul an școlar. Abia pe 7 septembrie Institutul de Sănătate Publică va prezenta evaluarea epidemiologică a fiecărei localități, iar pe 10 septembrie școlile vor propune scenariul pentru fiecare unitate.

„Am lucrat cu colegii din MEC si de autorități pentru a pregăti revenirea copiilor în siguranță. Măsurile pe care le-am luat pentru noul an școlar 2020 – 2021 – am elaborat ghidurile metodologice pentru organizarea în școli, pe fiecare nivel și reperele pentru profesori.”, a spus Monica Anisie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: