Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educație a decis! Cum se vor desfășura cursurile în școli

Ministrul Educație a decis! Cum se vor desfășura cursurile în școli

Ministrul Educație a decis

Ministrul Educației a anunțat miercuri seara că decizia referitoare la modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administrație al unității de învățământ.

Mai mult, Monica Anisie a declarat că nu sunt suficienți medici sau asistente în cabinetele școlare în momentul de față.

Ministrul Educație a decis! Cum se vor desfășura cursurile în școli

Ministrul Educației, Monica Anisie a specificat miercuri seara pentru Digi24, că hotărârea referitoare la modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri vaa fi decisă de consiliul de administrație al școlii.

Conform acesteia, Consiliul de administrație propune scenariul pe care îl vor alege și propune inspectoratului școlar și Direcției de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze și Comitetul Județean sau al Capitalei pentru Situații de Urgență să aprobe acest scenariu.

Monica Anisie a precizat că decizia va fi luată las nivel local. „Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a spus ministrul.

Lipsa cadrelor medicale în școli

Totodată, ministrul Educației a declarat că la momentul de față nu există suficienți medici și asistente în cabinetele școlare, și un proiect de lege depus la Parlament prevede deblocarea posturilor pentru personalul didactic, nedidactic și personalul medical necesar acestor cabinete.

În urma unei discuții cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru a găsi soluții, s-a decis ca acesta le va prezenta situația medicilor și asistentelor care ar putea să vină în parteneriat cu autoritatea publică locală către unitatea de învățământ.

În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare. Ştiţi foarte bine că în Legea 55 – legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă – a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice”, a mai spus ministrul Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini