Redactia.ro
Home » Știri » Polițiștii din Mexic, vizați de o ambuscadă: 14 au fost uciși

Polițiștii din Mexic, vizați de o ambuscadă: 14 au fost uciși

polițiști

Paisprezece polițiști au fost uciși luni într-o ambuscadă în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunțat Ministerul federal al Securității, relatează AFP.

Conform presei locale, polițiștii au răspuns la un apel de salvare și au fost luați ca țintă de bărbați înarmați la sosirea lor la fața locului, într-o suburbie a orașului Aguililla.

Acești bărbați erau ascunși din cursul dimineții în vehicule blindate când au ajuns polițiștii, tot conform mai multor media din regiune, care precizează că au fost proferate amenințări din partea unor grupuri armate asupra autorităților, înainte de acest atac.

Captură uriașă a polițiștilor. Au ridicat kilograme de heroină

„Paisprezece polițiști au murit în atacul care s-a produs în orasul Aguililla, în Michoacan”, a transmis Ministerul pentru Securitate Publică pe contul său de Twitter.

Responsabilii poliției locale au dat asigurări într-un mesaj pe aceeași rețea de socializare că „se depun toate eforturile pentru a-i găsi pe autorii” atacului.

Statul Michoacan găzduiește mai multe organizații criminale, ceea ce a contribuit la proliferarea de grupuri de autoapărare în acești ultimi ani, scrie BBC.