Redactia.ro
Home » Știri » Captură uriașă a polițiștilor. Au ridicat kilograme de heroină

Captură uriașă a polițiștilor. Au ridicat kilograme de heroină

heroină

20 de kilograme de heroină pură în valoare de peste un milion şi jumătate de euro au fost găsite asupra unui grup de traficanți de droguri. Polițiștii au arestat un cetățean român și trei din Republica Moldova, care fac parte dintr-o grupare de traficanți de droguri.

În urma unei operațiuni desfășurate în București, Constanța, Ialomița și Călărași, procurori DIICOT structura centrală, împreună ofițeri de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează cercetări față de un cetățean român și trei din Republica Moldova pentru trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Scandal la casa lui Gigi Becali, în ziua nunţii fiicei sale Teodora: un bărbat a ameninţat cu bătaia

Cei patru indivizi vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Aceştia ar face parte dintr-un grup infracţional care încearca să livreze droguri de mare risc în Bucureşti şi în judeţele limitrofe.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții, membrii unui grup infracțional organizat, au livrat droguri de mare risc (heroină) în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul – Chișinău, în vederea comercializării pe raza municipiului București și a județelor limitrofe”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Anchetatorii au confiscat 20 de kilograme de heroină, valoarea de piață a drogurilor fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro. Totodată, au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 784 dolari, 2.125 de lire turcești, 2.087 de lei moldovenești și 2.580 de lei, potrivit digi24.ro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.