Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Polițiștii trag un semnal de alarmă. Ce înseamnă dacă găsești boabe de fasole la ușa casei

Polițiștii trag un semnal de alarmă. Ce înseamnă dacă găsești boabe de fasole la ușa casei

GALERIE FOTO (2) Ce înseamnă dacă găsești boabe de fasole la ușa casei

Polițiștii trag un semnal de alarmă. Autoritățile britanice au tras un semnal de alarmă și îi avertizează pe oameni să fie foarte atenți. Conform acestora, cei care găsesc în fața casei boabe de fasole sau resturi de mâncare aruncată, să alerteze poliția. Despre ce este vorba?

Polițiștii trag un semnal de alarmă. Ce înseamnă dacă găsești boabe de fasole la ușa casei

Polițiștii trag un semnal de alarmă. În ultima perioadă, mai mulți locuitori din Manchester au anunțat că în fața casei lor găseau aruncate pe ușă conservă cu boabe de fasole. Oamenii au crezut inițial că sunt glume făcute de copii, dar situația deja începea să devină tot mai serioasă, așa că au alertat autoritățile. Ulterior, un polițist le-a explicat că nu este vorba despre un gest banal, ci mai degrabă de un semn cât se poate de periculos.

O locatară din Manchester, Maria Celino-Straker a găsit în fața ușii boabe de fasole aruncate și a împărtășit cu prietenii virtuali această problemă. Prin intermediul postării, femeia a povestit ce i s-a întâmplat. „Am găsit într-o zi aceste resturi de fasole roșie pe ușa mea. Aparent nu este vorba despre o farsă, ci despre o tactică folosită de hoți pentru a descoperi dacă este cineva acasă sau dacă proprietarii sunt plecați. Dacă timp de câteva zile mizeria nu este curățată, atunci următorul pas este să acționeze și să intre în locuință ca să fure. Norocul meu este că sunt acasă și am strâns totul. Aveți grijă de voi și de vecinii voștri, în special de cei pe care îi știți plecați în vacanțe”, a dezvăluit femeia în postarea sa de pe Facebook, potrivit celor de la mirror.co.uk.

După acest incident, femeia a spus că a început să se asigure că vecinii ei nu pățesc același lucru și a început să fie mai atentă la încuietorile casei sale.

Boabe de fasole aruncate pe usa

Un semn periculos sau doar un trend pe TikTok?

Conform legii, resturile de mâncare sau diferite obiecte lăsate la intrare într-o casă pot fi semn că un hoț vrea să spargă respectiva locuință. Se pare că infractorul urmărește dacă mizeria sau obiectele aruncate acolo sunt curățate de proprietar. Astfel, el își dă seama dacă există vreo persoană la casa respectivă în acel moment.

Cei de la poliția din Wesr Yorkshire au investigat acest fenomen și au ajuns la concluzia că tot mai mulți adolescenți sunt fie fani ai mișcării #beanbandits(n.r. bandiți de fasole) ce a luat naștere pe TikTok. Mai exact, în dorința de a fi în pas cu moda, copiii merg la magazine sau umblă în cămara familiei pentru a găsi conserve cu boabe de fasole. Ulterior, pe furis, aceștia aruncă mâncarea pe uși, pe garduri și pe străzi, fiind un amuzament pentru ei.

Pentru că tot mai mulți localnici au alertat autoritățile cu privire la acest lucru, polițiștii au încercat să tragă un semnal de alarmă și au discutat cu vânzătorii de magazine. Oamenii legii i-au sfătuit pe comercianți să fie atenți cui vând cantități mari de conserve de boabe de fasole.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: