Redactia.ro
Home » Știri » Polițistul care l-a arestat pe fiul lui „El Chapo” a fost executat cu 150 de focuri de armă

Polițistul care l-a arestat pe fiul lui „El Chapo” a fost executat cu 150 de focuri de armă

Polițistul care l-a arestat pe fiul lui "El Chapo" a fost executat cu 150 de focuri de armă

Fiul lui „El Chapo”. Ofițerul mexican de poliție care a ajutat la prinderea fiului lui „El Chapo” Guzman a fost ucis într-o parcare din Culicacan, cu 155 de gloanțe.

Polițistul care l-a arestat pe fiul lui „El Chapo”a fost executat cu 150 de focuri de armă

Unul dintre polițiștii care au luat parte la operațiunea eșuată de arestare a unuia dintre fii lui El Chapo a fost asasinat miercuri într-un mod brutal în parcarea unui centru comercial din statul mexican Sinaloa.

Se pare că ofițerul a fost ucis de presupusele bande criminale, după ce i-au urmărit mașina și au tras 155 de gloanțe în mașina din care polițistul nu a mai apucat să iasă.

Eduardo, în vârstă de 32 de ani a făcut parte din echipa care l-a arestat pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui El Chapo. Operațiunea a fost inițiată de autoritățile din Culiacan în contextul în care pe numele traficantului de droguri există o cerere de extrădare din partea SUA.

Eșecul arestării micului Chapo

Forțele de Securitate din Sinaloa au transmis pe pagina de Facebook moartea polițistului și au transmis condoleanțe familiei, scriind că polițistul căzut la datorie și-a pierdut viața în capitala statului mexican Sinaloa.

Asasinarea lui Eduardo vine după ce operațiunea prinderii Micului Chapo, unul dintre fiii lui El Chapo, care este baronul drogurilor în prezent încarcerat în SUA.

Ovidio Guzman Lopez a fost eliberat după ce fusese arestat în condițiile în care forțele de securitate mexiane n-au putut piep atacurilor gangsterilor care au luat mai mulți ostatici din rândurile forțelor de ordine. De asemenea, aceștia au blocat intrările în oraș cu vehicule incendiate, au luat cu asalt o clădire guvernamentală și au eliberat prizonierii de la o închisoare locală.

Ofițerii nu au planificat operațiunea

Avocații familiei Guzman i-au mulțumit președintelui mexican Andres Manuel Lopez Obrador pentru eliberarea liderului cartelului, într-o conferință de presă. Luis Cresencio Sandoval, secretarul pentru apărare, a motivat eșecul spunând că soldații și trupele nou înființatei Gărzi Naționale au hotărât să-l încolțească pe Guzman la locuința sa. Însă fără a planifica operațiunea, motiv pentru care au dat greș.

Fiul lui El Chapo este pe locul cinci în topul celor mai căutați fugari din lume, alături de liderul Boko Haram, militantul Abubakar Shekau și Ibrahim Dawood, creierul atacurilor cu bombă din Mumbai în 1993.

Citeste si:Will Smith a fost operat de o tumoare precanceroasă. Cum se simte actorul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini