Redactia.ro
Home » Știri » Pompierii români au plecat în Grecia, pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație. „Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108”

Pompierii români au plecat în Grecia, pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație. „Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108”

GALERIE FOTO (7) Pompierii români au plecat în Grecia, pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație

Pompierii români au plecat în Grecia, pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație. România a decis să ajute Grecia în bătălia cu incendiile devastatoare care afectează mai multe zone ale țării. Mai bine de o sută de pompieri români au plecat în Grecia pentru a participa la o misiunea care va dura zece zile, după ce Guvernul de la Atena a cerut ajutorul statelor europene.

Pompierii români au plecat în Grecia, pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație. „Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108”

Pompierii români au plecat în Grecia, pentru a ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație. Peste o sută de pompieri români au plecat, vineri, în Grecia, acolo unde vor ajuta autoritățile elene în lupta cu incendiile de vegetație care au pus stăpânire pe mai multe zone din țară. 23 de autospeciale vor ajunge în câteva ore în Grecia.

Autorițățile elene au cerut ajutorul statelor europene pentru a le fi alături în această bătălie cu fenomenele naturii. Este prima dată când România intervine la incendii de pădure din alte țări europene. 112 de pompieri cu 23 de autospeciale au fost trimise în Grecia, pentru a ajuta oamenii să scape de infernul cu care se confruntă de mai multe zile. Raed Arafat a declarat că misiunea este prevăzută pentru zece zile, dar ar putea fi prelungită dacă grecii vor cere asta.

De asemenea, comandantul misiunii a mărturisit că au fost selectați cei mai buni pompieri și că aceștia vor lua toate măsurile pentru ca misiunea să fie un adevărat succes. „Sunt 11 ofițeri care pleacă. Avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și de suport. Misiunea este prevăzută pentru zece zile cu posibilitatea de extindere dacă Grecia va cere asta. România intervine pentru prima dată pentru incendii de pădure în afara țării.Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108. Suntem pregătiți, vorbim de incendii de vegetație uscată, dar și de pădure. Mă aștept la un popor disperat, la condiții grele de muncă, dar mă aștept să ne ducem misiunea la bun sfârșit.”, a spus acesta.

Mai multe state europene și-au anunțat sprijinul pentru Grecia

Premierul României, Florin Cîțu a anunțat în conferințele de presă de la finalul ședintei de guvern de joi că România va participa, la operațiunile de stingere a incendiilor din Grecia. Totodată, mai mult state europene și-au anunțat sprijinul, iar echipaje din Franța au ajuns în Grecia încă de joi seara. Parisul urmează să trimită și două avioane de stingere a incendiilor.

Întăriri vor veni și din partea autorităților din Suedia, Austria, Bulgaria și Israel. Vineri, mii de rezidenți au fost evacuați din calea unui incendiu de la nord de Atena, flăcările distrugând 20 de kilometri de suprafață forestieră. Incendiul a distrus numeroase case și au umbrit capitala în nori de fum.

Grecia se lupta cu incendiile de vegetatie
Grecia arde
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: