Redactia.ro
Home » Știri » Poșta Română a fost amendată pentru că nu livrează în timp util corespondența prioritară. Ce valoare are amenda primită de CNPR

Poșta Română a fost amendată pentru că nu livrează în timp util corespondența prioritară. Ce valoare are amenda primită de CNPR

Poșta Română, anunț important despre livrarea pensiilor majorate

Compania Națională Poșta Română a fost sancționată de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) din cauza faptului că serviciile oferite de aceștia nu se încadrează în timpul cuvenit în ceea ce privește livrarea corespondenței.

ANCOM a transmis printr-un comunicat că Poșta Româna va trebui să plătească amenda cu care au fost sancționați pentru prestarea serviciilor din 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2019.

În ce perioadă nu și-a îndeplinit îndatoririle Poșta Română

Poșta Română  trebuia să îndeplinească câteva cerințe esențiale legate de livrarea corespondenței interne. Cerințele erau obligatorii deoarece corespondența la care face referire ANCOM făcea parte din cea mai rapidă categorie de serviciu pe care poșta trebuia să o îndeplinească.

De la data depunerii, corespondența prioritară avea ca termen de livrare cel mult două zile lucrătoare, însă doar puțin peste 50% din capacitatea totală de expedieri au îndeplinit serviciile obligatorii.

În luna iulie, în urma verificărilor efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Administrare și Reglemetare în Comunități au constatat că pe parcursul întregii perioade, CNPR nu a respectat cerinţele minime de calitate impuse.

Care e suma pe care CNPR trebuie să o plătească

Pentru nerespectarea timpului impus de prevederile legale, Poșta Română a fost sancționată cu o amendă în valoare de  35.000 de lei.

CNPR a asigurat livrarea în timpul alocat serviciilor prioritare a doar 51,80% din totalul expedierilor interne de corespondenţă de maximă importanță.

Cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii trebuiau respectate în proporție de 85% conform obligației legale impuse de ANCOM, iar din totalul trimiterilor interne de corespondenţă prioritară în cel mult patru zile lucrătoare s-au dus la bun sfârșit doar 78%, faţă de 85% din totalul ce trebuia îndeplinit.

În ciuda amenzii și a serviciilor deficitare ale CNPR, instituția a fost desemnată pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2024, ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale din România.

Conform deciziei luate, Poşta Română are de prestat  servicii pe întreg teritoriul României, la tarife accesibile şi evident de respectat anumite standarde de calitate precum cele pe care nu a reușit să le respecte în totalitate în anii precedenți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: