Redactia.ro
Home » Știri » Poșta Română i-a pierdut tichetele de vacanță și vrea să-l despăgubească cu doar 7 lei. Nu se pot stabili vinovații

Poșta Română i-a pierdut tichetele de vacanță și vrea să-l despăgubească cu doar 7 lei. Nu se pot stabili vinovații

Poșta Română i-a pierdut tichetele de vacanță și vrea să-l despăgubească cu doar 7 lei. Nu se pot stabili vinovații

Un profesor din Olt și-a planificat o scurtă vacanță la mare încă de la începutul acestui an, dorindu-și să se folosească de tichetele de vacanță pe care le-a primit de la stat. Bărbatul s-a văzut și fără tichete și cu alți 1400 de lei scoși din buzunar din cauza Poștei Române care i-a rătăcit plicul cu tichetele de vacanță.

Poșta Română nu poate stabili vinovații

Aurel Dascălu, profesorul din Olt, a trimis prin Poșta Română tichetele sale de vacanță către agenția din Constanța, la care făcuse rezervarea pentru vacanța sa la mare pentru luna iunie. Pe drum coletul i-a fost rătăcit și nici până în prezent nu au fost găsite, iar în situația lui mai sunt și alte persoane care nu au fost despăgubite nici până în prezent.

Profesorul a început demersurile de recuperare de mai bine de jumătate de an, dar situația nu are încă o rezolvare iar acesta a fost nevoit să plătească alți 1400 de lei pentru a beneficia de săptămâna lui de relaxare la mare.

Singura vina pe care și-o asumă bărbatul este că nu a știut că își poate asigura coletul înainte de a-l expedia. Cert este că tichetele sale nu au ajuns la destinație și nimeni nu își asumă această greșeală.

După ce bărbatul s-a consultat și cu cei de la agenția de turism, de unde a aflat că aceștia au avut numeroase cazuri asemănătoare, s-a hotărât să depună plângere acuzând conducerea Poștei că nu ar fi străină de cele întâmplate.

Tichete de vacanța  au ajuns să valoreze doar 7 lei

După depunerea reclamației, Directorul Oficiului Județean de Poștă Olt i-a dat un răspuns păgubitului în care recunosc că  nu se pot stabili salariații vinovați.

„ Din cercetările efectuate s-a constatat că trimiterea de corespondenţă internă s-a pierdut în timpul transportului, fără a se putea stabili salariaţii vinovaţi. Pentru neefectuarea serviciului plătit de dumneavoastră, Poşta Română are obligaţia de a vă acorda posibilele despăgubiri cuvenite la care se adaugă dobânda legală. ”

Zis și făcut, profesorul și-a întocmit dosarul de despăgubire, dar a constatat cu stupoare că despăgubirile lui reprezintă înapoierea tarifului pe care l-a achitat la expediere.

Protecția Consumatorului a derulat propria verificare la poștă, după ce profesorul și-a înregistrat plângerea și la aceștia. S-a constatat de către organele competente că plângerea este una întemeiată și trebuie despăgubit așa cum legea îi obligă, suma despăgubirii reprezentând însă de cinci ori tariful perceput, ceea ce înseamnă nici măcar 10 % din valoarea tichetelor de vacanță.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: