Redactia.ro
Home » Știri » Postul Paștelui 2021. Patriarhul Daniel, despre importanța primei săptămâni de post

Postul Paștelui 2021. Patriarhul Daniel, despre importanța primei săptămâni de post

GALERIE FOTO (2) _Patriarhul Daniel, despre importanța primei săptămâni de post

Postul Paștelui 2021. Postul Paștelui a început pe 15 martie și va dura șapte săptămâni, mai exact, se va încheia pe 1 mai. Preafericitul Daniel a explicat care este, de fapt, importante primei săptămâni de post și ce trebuie să facă creștin ortodocșii.

Postul Paștelui 2021. Patriarhul Daniel, despre importanța primei săptămâni de post

Postul Paștelui 2021. În acest an, Postul Paștelui va pica pe data de 2 mai, în timp ce Paștele catolic va fi pe 4 aprilie. Creștin ortodocșii numesc acest post și Postul Mare, pentru că durează 40 de zile, plus Săptămâna Patimilor. Duminică, 7 martie 2021, a avut loc lăsata Secului de carne, iar duminică, 14 martie, a fost lăsata secului de brânză. Potrivit tipicului bisericesc, după duminica judecății, nu se mai mănâncă produse lactate până la Paști, ci se începe postul. Postul Paștelui face referire la postul de 40 de zile și 40 de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut, înainte de a începe propăvăduirea Evangheliei. Patriarhul Daniela a explicat care este importanța primei săptămâni de post și a subliniat necesitatea dublării postului cu rugăciunea smerită.„Această practică de postire înseamnă un început abrupt de luptă cu păcatul”, a declarat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, patriarhul a precizat că rugăciunea este cu atât mai puternică cu cât persoana nu mănâncă și nu bea nimic în timpul zilei, ci doar se roagă. „Când omul nu mănâncă nimic şi nu bea nimic în timpul zilei, ci doar se roagă, rugăciunea lui devine mai smerită şi în acelaşi timp mai fierbinte, pentru că este o rugăciune de cerere de iertare de păcate”, a adăugat Patriarhul Daniel.

Mai mult, Preafericitul Daniel a spus că prima săptămână de post este cea mai importantă, pentru că atunci are loc lupta credinciosului de curățire a păcatelor. „Este o săptămână cu un post aspru şi cu o intensitate a pocăinţei deosebită, încât această primă săptămână din Postul Sfintelor Paşti este numită în Tradiţia Bisericii noastre şi săptămâna curată, adică a luptei credinciosului de curăţire de patimi şi de păcate, prin pocăinţă, prin recunoaşterea faptului că a greşit mult, dar şi prin exprimarea dorinţei de a se ridica şi de a înainta duhovniceşte spre marea sărbătoare a Învierii Domnului”, a precizat Preafericirea Sa. Patriarhul Bisericii Ortodoze a subliniat că Marele Canon amintește că Postul Mare este o școală a pocăinței.

Ce este interzis în Postul Paștelui

În această perioadă, sunt interzise nunțile și botezurile. În afara zilelor de post de peste an, nu se fac nunți în zilele Praznicelor împărătești și nici în ajunul acestora. Conform bisericii, perioada de post amintește de suferințele lui Iisus Hristos pe cruce. Așadar, petrecerile în această perioadă sunt nepotrivite. Postul Paștelui este împărțit în două perioade, și anume Postul Păresimilot, care ține până în Duminica de Florii și Postul Paștelui, până în Săptămâna Mare.

De asemenea, creștin ortodocșii nu au voie să consume carne, ouă, pește, brânză și lapte, adoptând o atitudine spirituală, fiind îndemnați la rugăciune și purificare sufletească. Este interzis consumarea alcoolului și a fumatului în timpul Postului Mare, iar zilele cân dau loc dezlegările la pește sunt de Praznicul Bunei Vestiri și de Florii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: